Stovky migrantov vyrazili z Budapešti do Rakúska pešo, 300 ich utieklo z tábora

NETKY.SK • 4 September 2015, 13:51 • 2 min
Stovky migrantov vyrazili z Budapešti do Rakúska pešo, 300 ich utieklo z tábora

BUDAPEŠŤ - Stovky migrantov sa dnes vydali pešo z budapeštianskej Východnej železničnej stanice s vyhlásením, že smerujú do Rakúska.

slovakia

left justify in out

Polícia medzitým oznámila, že približne 300 utečencov utieklo zo záchytného tábora v obci Röszke pri srbskej hranici. Informovali o tom agentúry Reuters a APA.

 

Migranti vyrazili pešo z hlavnej železničnej stanice v Budapešti po tom, ako sa nemohli dostať na vlaky k rakúskej hranici. Maďarsko vo štvrtok zrušilo všetky vlaky do západnej Európy. Podľa APA kričali pochodujúci "Austria, Austria", čo je anglický názov Rakúska.

 

Maďarská polícia oznámila, že asi 300 migrantov dnes uniklo zo zberného tábora v Röszke neďaleko hranice so Srbskom, odkiaľ časť z nich utekala k diaľnici do Budapešti a časť podľa miestnych médií k obci Röszke, ležiacej pri Segedíne.

 

Polícia uviedla, že migrantov prenasleduje a zastavila premávku na diaľnici. Maďarská televízia priniesla zábery poriadkovej polície obklopujúcej tábor. V tom podľa polícia ostáva 2300 migrantov, ktorí sa vyhrážajú, že tiež utečú, ak ich požiadavky nesplnia do dvoch hodín. Nie je známe, čo presne žiadajú, podľa správ sa však sťažujú, že v tábore musia čakať pridlho.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies