Stovky migrantov v Srbsku sa v mraze dožadovali otvorenia európskych hraníc

NETKY.SK • 25 Január 2017, 18:21 • 2 min
Stovky migrantov v Srbsku sa v mraze dožadovali otvorenia európskych hraníc

BELEHRAD - Niekoľko stoviek migrantov protestovalo dnes v mrazivom počasí v srbskej metropole Belehrad. Migranti sa dožadovali otvorenia európskych hraníc.

slovakia

left justify in out

Migranti s transparentmi sa zhromaždili pred starým colným skladiskom v centre Belehradu, ktorý slúži ako dočasná ubytovňa pre niekoľko stoviek mužov a chlapcov z Afganistanu či Pakistanu.

 

"Chceme, aby sa otvorili hranice, pretože 90 percent z ľudí, čo sú tu, je chorých," povedal jeden z demonštrujúcich Afgancov. Na veľkých tabuliach mali demonštranti nápisy s heslami ako "Sloboda pohybu" alebo "Otvorte hranice, prosím".

 

Humanitárne organizácie v uplynulých dňoch varovali, že migranti nachádzajúci sa v Srbsku sú vzhľadom na extrémne chladné januárové počasie v tejto balkánskej krajine vystavení veľkému zdravotnému riziku.

 

V Srbsku sa v utečeneckých táboroch, provizórnych nocľahárňach alebo len tak v parkoch zdržiava podľa odhadov okolo 7000 utečencov.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies