Stovky migrantov ušli z tábora v Röszke na maďarsko-srbskej štátnej hranici

NETKY.SK • 4 September 2015, 18:34 • 2 min
Stovky migrantov ušli z tábora v Röszke na maďarsko-srbskej štátnej hranici

BUDAPEŚŤ - Maďarskí policajti zastavili dnes okolo 200 migrantov, ktorí patria k uniknuvším stovkám prisťahovalcov zo zberného tábora v Röszke na maďarsko-srbskej štátnej hranici.

slovakia

left justify in out

Spomínaní prisťahovalci sa dostali po štvrť Szentmihály mesta Segedín, kde ich policajti zastavili a posadili v okolí železničného priecestia. Strážia ich tam kukláči, vyplýva z informácií tlačovej agentúry MTI.

 

K únikom migrantov došlo dnes v Röszke opakovane. Najskôr sa na slobodu dostalo okolo 300 ľudí so zdôvodním, že vybavovanie ich žiadostí je priveľmi pomalé - tých už polícia medzičasom v plnom počte vypátrala a zadržala, neskôr ďalších okolo 300 migrantov.

 

Polícia už skôr informovala, že migrantov prenasleduje a zastavila premávku na diaľnici. Maďarská televízia priniesla zábery poriadkovej polície obklopujúcej tábor. V ňom podľa vtedajšej informácie polície zostalo 2300 migrantov, ktorí sa vyhrážajú, že tiež utečú, ak ich požiadavky nesplnia do dvoch hodín.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies