Stovky migrantov opäť blokovali trať pred eurotunelom v Calais

NETKY.SK • 19 Október 2015, 18:17 • 2 min
Stovky migrantov opäť blokovali trať pred eurotunelom v Calais

PARÍŽ - Spoločnosť Eurotunnel prevádzkujúca nákladnú železničnú dopravu pod Lamanšským prielivom pozastavila dnes na niekoľko hodín prevádzku v dôsledku zablokovania trate utečencami.

slovakia

left justify in out

Agentúra DPA informovala o incidente z noci nadnes, keď stovky migrantov a utečencov blokovali železničné koľaje pred vstupom do eurotunela na francúzskej strane. Znemožnili tým prevádzku nákladnej i osobnej dopravy v tuneli medzi Folkestone v Británii a Coquelles pri Calais v severnom Francúzsku.


Podľa hovorcu spoločnosti Eurotunnel migranti využívajú organizované postupy k tomu, aby odvrátili pozornosť policajných a bezpečnostných zložiek. Zatiaľ čo sa policajti zaoberajú jednou skupinou, druhá sa môže pokúsiť dostať cez tunel.
Starostka severofrancúzskeho Calais Natacha Bouchartová dnes v tejto súvislosti vyhlásila, že možno bude potrebné povolať vojakov, aby úrady zvládli narastajúci počet migrantov. Tí pri tomto meste táboria v nádeji, že budú môcť pokračovať v ceste za lepším životom do Británie.


Francúzske médiá v uplynulom týždni uviedli, že v meste Calais a okolí momentálne táborí až do 6000 migrantov, prichádzajúcich najmä z východnej Afriky, Blízkeho východu a Afganistanu. Ďalšie tisíce ich registrujú v oblasti Dunkerque, odkiaľ sa zrejme tiež budú pokúšať dostať vlakmi či trajektami do Británie.


Každú noc sa migranti približujú k železničnej trati smerujúcej do eurotunela a dúfajú, že sa načierno odvezú vlakmi do Británie. Od leta ich pri takýchto pokusoch zahynulo 16.

 

V reakcii na zvýšené úsilie utečencov dostať sa do vlakov premávajúcich medzi Francúzskom a Britániou posilnili obe strany dohľad nad prístupovými cestami do eurotunela.


 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies