Stovky malých kín v Nemecku odmietli premietať druhé pokračovanie filmu Avengers

NETKY.SK • 27 Apríl 2015, 11:13 • 2 min
Stovky malých kín v Nemecku odmietli premietať druhé pokračovanie filmu Avengers

BERLÍN - Niekoľko stoviek kín v Nemecku odmietlo premietať nový film Avengers o skupinke statočných bojovníkov na čele s Iron Manom po tom, ako filmové štúdiá Disney zvýšili požadovaný poplatok za prenájom filmu na 53 percent zisku z predaja vstupeniek.

slovakia

left justify in out

Tlačová agentúra DPA oznámila, že film Avengers 2: Vek Ultrona, ktorý mal premiéru vo štvrtok, odmietlo 686 kín v 193 prevažne malých mestách. Agentúra citovala Karla-Heinza Meiera z I.G. Nord, združenia zastupujúceho prevádzkovateľov kín v severnom Nemecku. Zdôraznil, že "Disney sa bude musieť zaobísť bez 686 filmových plátien, na ktorých by sa inak bol film premietal".

 

Dodal, že kiná v menších mestách zvyčajne platia za prenájom filmu 47,7 percenta z predaja vstupeniek a boli pripravení ísť až na 50 percent; požadovaných 53 percent je však pre nich likvidačných. Meier povedal, že návštevníci kín vyjadrili pre ich rozhodnutie pochopenie.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies