Stovky ľudí v Kyjeve žiadali demisiu premiéra Jaceňuka

NETKY.SK • 25 Marec 2015, 11:28 • 2 min
Stovky ľudí v Kyjeve žiadali demisiu premiéra Jaceňuka

KYJEV - Približne 400 ľudí sa zapojilo dnes do demonštrácie pred úradom vlády v Kyjeve a vyzývalo na odstúpenie vlády aj s jej predsedom Arsenijom Jaceňukom, informovala agentúra TASS.

slovakia

left justify in out

Demonštranti niesli transparenty s nápismi "Jaceňuk - človek oligarchov" alebo "Jaceňuk - zradca revolúcie dôstojnosti". Obvinili premiéra z korupcie a absencie sľúbených reforiem. Medzi protestujúcimi boli aj poslanci parlamentu zo strany Sloboda Ihor Mirošnyčenko a Andrij Illenko.

 

Podľa prieskumu verejnej mienky, ktorý realizoval mimovládny inštitút Centr Razumkova, by sa do parlamentu dostali len tri strany, ak by sa voľby konali v túto nedeľu - Blok Petra Porošenka (14,1 %), Svojpomoc (9,3 %) a Opozičný blok (6,8 %).

 

Jaceňukov Ľudový front, Radikálna strana a Vlasť expremiérky Julije Tymošenkovej by päťpercentnú hranicu potrebnú pre vstup do parlamentu neprekročili. Ľudový front pritom získal v predčasných parlamentných voľbách, ktoré sa konali vlani 26. októbra, 22,14, Radikálna strana 7,44 a Vlasť 5,68 percenta hlasov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona