Stovky ľudí protestovali v New Yorku proti útoku na Sýriu

NETKY.SK • 30 August 2013, 11:13 • 2 min
Stovky ľudí protestovali v New Yorku proti útoku na Sýriu

NEW YORK - Stovky ľudí vyšli vo štvrtok večer do centra najväčšieho amerického mesta New York, kam prišli vyjadriť svoj odpor k potenciálnemu vojenskému útoku na Sýriu, ktorej vláda je údajné zodpovedná za minulotýždňový chemický útok. Medzi prítomnými na námestí Times Square boli prívrženci sýrskeho režimu prezidenta Baššára al-Asada i Američania, ktorí odmietajú, aby ich krajina šla do ďalšej vojny. Dav skandoval heslá ako USA a NATO ruky preč do Sýrie a medzi zhromaždenými sa objavili aj al-Asadove portréty.

slovakia

left justify in out

Prezident USA Barack Obama už v roku 2012 označil potenciálne použitie chemických zbraní vládou v Sýrii za takzvanú červenú čiaru, po ktorej prekročení sa bude Washington vážne zaoberať zásahom proti režimu v blízkovýchodnej krajine. Chemické zbrane boli údajne použité minulý týždeň a vyžiadali si stovky životov. Generálny tajomník OSN Pan Ki-mun ešte vo štvrtok požiadal o čas pre inšpektorov, ktorí v Sýrii preverujú okolnosti údajného použitia chemických zbraní. Pan potvrdil, že odborníci OSN zostanú v Sýrii do soboty rána a budú ho informovať o svojich nálezoch.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona