Stovky ľudí demonštrovali v Sofii proti sprievodu homosexuálov

NETKY.SK • 30 Jún 2012, 14:13 • 2 min
Stovky ľudí demonštrovali v Sofii proti sprievodu homosexuálov

Stovky ľudí demonštrovali v Sofii proti sprievodu homosexuálov - Krimi Proti plánovanému sprievodu homosexuálov v bulharskej metropole Sofia demonštrovali dnes prívrženci opozičných pronárodne orientovaných strán. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

img

Proti plánovanému sprievodu homosexuálov v bulharskej metropole Sofia demonštrovali dnes prívrženci opozičných pronárodne orientovaných strán. Informovala o tom agentúra DPA. "Bulharsko, prebuď sa," skandovali stúpenci opozičných strán Ataka a VMRO, ktoré nie sú zastúpené v parlamente. Približne 300 ľudí sa zúčastnilo pokojného protestu, ktorý sa konal len niekoľko hodín pred začiatkom sprievodu homosexuálov. Bulharská pravoslávna cirkev odsúdila podujatie, ktoré má do Sofie podľa predpokladu organizátorov prilákať najmenej 2000 ľudí, sympatizujúcich s homosexualitou. Jeden z kňazov dokonca vyzval "všetkých kresťanov a Bulharov, aby na účastníkov sprievodu hádzali kamene". Medzinárodná ľudskoprávna organizácia Human Rights Watch (HRW) so sídlom v Londýne listom upozornila ministerku spravodlivosti Dianu Kovačevovú, že vláda je plne zodpovedná za ochranu účastníkov sprievodu.

Zdroj:TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies