Stovky ľudí demonštrovali proti Saudskej Arábii

NETKY.SK • 11 Apríl 2015, 17:19 • 2 min
Stovky ľudí demonštrovali proti Saudskej Arábii

TEHERÁN - Stovky ľudí v sobotu demonštrovali v centre iránskej metropoly Teherán proti zadržaniu dvoch iránskych občanov v Saudskej Arábii, kde údajne čelili fyzickým útokom zo strany bezpečnostných síl.

slovakia

left justify in out

Dav približne 300 ľudí sa zhromaždil pred budovou saudskoarabského veľvyslanectva, kde prítomní skandovali heslá proti vládnucej dynastii v arabskej krajiny. Stalo sa tak napriek aktuálne vydanému úradnému zákazu zhromažďovať sa.


Saudskoarabské úrady cez týždeň zadržali dvoch iránskych pútnikov na letisku v Rijáde, kde ich podrobili tvrdým bezpečnostným metódam. Incident ešte viac zvýšil napätie medzi šiitským Iránom a sunnitskou Saudskou Arábiou, úzkym spojencom USA, s ktorými Teherán nemá viac ako 35 rokov žiadne diplomatické vzťahy. Situácii nepomáha ani dianie v susednom Jemene, kde šiitskí ozbrojenci podporovaní Iránom povstali proti vláde a prezidentovi. Zasiahnuť proti nim sa rozhodla koalícia na čele s Rijádom.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies