Stovky čerpacích staníc vo Francúzsku zostali zatvorené, nemajú palivo

NETKY.SK • 23 Máj 2016, 11:46 • 2 min
Stovky čerpacích staníc vo Francúzsku zostali zatvorené, nemajú palivo

PARÍŽ - Stovkám čerpacích staníc vo Francúzsku sa v nedeľu minulo palivo a museli zatvoriť v dôsledku protestov odborárov, ktorí nesúhlasia s novým zákonníkom práce a zablokovali ropné rafinérie a sklady paliva, informovala BBC.

slovakia

left justify in out

Minister dopravy Alain Vidalies povedal, že z 12.000 čerpacích staníc v krajine ich bolo v nedeľu 820 celkom bez paliva a ďalším 800 chýbal najmenej jeden druh paliva.

 

Premiér Manuel Valls vyhlásil, že Francúzsko má dostatočné zásoby, aby sa s blokádou vyrovnalo. "Máme situáciu plne pod kontrolou. Myslím si, že niektoré z rafinérií a skladov, ktoré boli zablokované, už nie sú alebo nebudú v nadchádzajúcich hodinách či dňoch," citovala ho BBC.

 

Protestujúci zablokovali dodávky z najmenej polovice z ôsmich francúzskych rafinérií v reakcii na nový zákonník práce, ktorý uľahčuje zamestnávateľom prepúšťanie a najímanie zamestnancov a znižuje ich pracovno-právnu ochranu.

Vláda nový reformu presadila 10. mája bez toho, aby o nej nechala hlasovať parlament.

 

Predĺžený štrajk vo francúzskych rafinériách v roku 2010 vyústil v nadbytok surovej ropy v Európe a spôsobil, že tisícom čerpacích staníc sa minuli palivá.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies