Stovky britských policajtov čelia podozreniu zo sexuálnych deliktov

NETKY.SK • 9 December 2016, 07:25 • 2 min
Stovky britských policajtov čelia podozreniu zo sexuálnych deliktov

LONDÝN - Podozreniu zo sexuálnych deliktov čelia stovky príslušníkov britskej polície. Vyplýva to z dnes zverejnenej správy inšpektorátu HMIC o pomeroch v policajných zložkách v Anglicku a Walese.

slovakia

left justify in out

Podľa HMIC (Her Majesty's Inspectorate of Constabulary) bolo v priebehu 24 mesiacov do marca 2016 zaregistrovaných 436 sťažností na policajtov a iných zamestnancov policajného zboru pre delikty sexuálneho charakteru. Z nich 334 malo na to zneužiť svoje postavenie. V takmer 40 percentách podali trestné oznámenia osoby, ktoré sa už stali obeťami domáceho násilia.

 

Inšpektorát vyjadril v správe znepokojenie, že iba 48 percent trestných oznámení dostala príslušná nezávislá komisia, pričom na značnú korupciu ukazuje fakt, že v policajných zložkách väčšinu týchto sťažností nebrali vážne.

 

Zo správy nie je zrejmé, aký počet policajtov prepustili v dôsledku takýchto skutkov zo služby, koľkých trestne stíhajú, ani aký podiel sťažností sa ukázal ako opodstatnený.

 

Aj keď britská verejnosť vníma políciu zásadne pozitívne, je potrebné okamžite niečo urobiť proti sexuálnym deliktom, uviedol vo vysielaní rozhlasovej stanice BBC 4 Mike Cunningham, jeden z inšpektorov HMIC. Súčasne upozornil na veľkosť tejto výzvy, pretože zneužitie dôvery občanov je mimoriadne chúlostivá záležitosť.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona