Stovku českých trafík ovládne spoločnosť slovenského miliardára Kmotríka

NETKY.SK • 21 November 2016, 10:05 • 2 min
Stovku českých trafík ovládne spoločnosť slovenského miliardára Kmotríka

PRAHA - Spoločnosť PressMedia slovenského veľkopodnikateľa Ivana Kmotríka preberá tretiu najväčšiu českú sieť trafík Tabak Valmont.

slovakia

left justify in out

V hre je vyše 100 trafík na uliciach, v supermarketoch aj v obchodných centrách. Transakciu už začal posudzovať Úrad pre ochranu hospodárskej súťaže. Informoval o tom na svojej internetovej stránke český denník E15.

 

Pre Kmotríka bude prevzatie Valmont znamenať výrazné posilnenie pozície na českom trhu. Doteraz v Česku pôsobil prostredníctvom 40 predajní siete GG Tabak-Tlač.

 

Trafiky Tabak Valmont doteraz ovládal brniansky podnikateľ Roman Janíček. Tržby siete sa vlani vyšplhali na 1,5 miliardy korún (55,48 milióna eur). Zisk trafík sa však minulý rok prepadol na 373.000 korún z predvlaňajších 34 miliónov Kč. Janíček si Valmont cenil najmenej na pol miliardy korún, napísali na jar české Hospodářské noviny.

Jednotkou českého trhu s trafikami je sieť Geco. V nej má vplyv podnikateľ Martin Ulčák. Ďalším veľkým hráčom sú trafiky Relay, za nimi je francúzsky koncern Lagardere Travel Retail.

 

Do Kmotríkovho slovenského impéria patrí rad firiem. Kraľuje im tlačiarenská a vydavateľská skupina Grafobal. A je tiež aktívnym developerom. Kmotríkovi patrí aj spravodajská televízia TA3 alebo futbalový klub Slovan Bratislava.

 

(1 EUR = 27,035 CZK)

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies