Stovkár Ibrahimovič hetrikom posunul PSG do druhého finále

NETKY.SK • 9 Apríl 2015, 10:12 • 2 min
Stovkár Ibrahimovič hetrikom posunul PSG do druhého finále

PARÍŽ - Tri góly švédskeho kanoniera Zlatana Ibrahimoviča posunuli futbalistov Paríža St. Germain do finále najprestížnejšej francúzskej pohárovej súťaže. Parížania zvíťazili v stredajšom domácom semifinálovom súboji nad St. Etienne presvedčivo 4:1 a finále Francúzskeho pohára si zahrajú prvýkrát od vstupu katarských investorov do klubu. Predtým naposledy prehrali hráči St. Germain vo finále v roku 2011 s Lille (0:1).

slovakia

left justify in out

Pre Ibrahimoviča to boli góly s poradovými číslami 100, 101 a 102 počas trojročného pôsobenia v parížskom klube. Tridsaťtriročný Švéd s predkami z bývalej Juhoslávie otvoril skóre v 21. min z pokutového kopu, druhý gól pridal v 81. min a svoje hetrikové predstavenie v Parku princov dovŕšil v druhej minúte nadstaveného času. Bol to ôsmy hetrik v podaní Ibrahimoviča v drese PSG, viac gólov za Parížanov nastrieľal iba portugalský kanonier nedávnej minulosti Pauleta (109), ktorý sa rozlúčil s kariérou v roku 2009. Ibrahimovič preskočil v tabuľke najlepších parížskych strelcov Dominiquea Rocheteaua a po stretnutí prevzal trofej s loptou na podstavci, ktorá mu bude pripomínať sto gólov dosiahnutých v drese St. Germain.


"Prečítal som si na jeho adresu kritické komentáre po zápase s Marseille, ale hráči nie sú stroje. Teraz ukázal, že naďalej bude strieľať góly a v tomto je veľmi dobrý," povedal tréner PSG Laurent Blanc o Ibrahimovičovi.


Finálovým súperom PSG bude 30. mája na Stade de France AJ Auxerre, ktorý momentálne hrá v druhej najvyššej súťaži. Na tom istom štadióne čaká na Parížanov už o dva dni finálový zápas v Ligovom pohári proti Bastii. "PSG sa môže stať prvým klubom vo Francúzsku, ktorý získa všetky tri domáce trofeje v tej istej sezóne, okrem dvoch pohárových aj víťazstvo v najvyššej ligovej súťaži," napísal Daily Mail. Na doplnenie - PSG vedie tabuľku Ligue 1 o bod pred Lyonom.
"Som hrdý na svojich hráčov a najmä na to, že si môžu zahrať dvakrát v rozhodujúcom zápase o trofej na štadióne Stade de France," doplnil Laurent Blanc.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona