Stotriročný Japonec vyzval Bolta na šprintérsky súboj

NETKY.SK • 3 September 2014, 15:02 • 2 min
Stotriročný Japonec vyzval Bolta na šprintérsky súboj

KJÓTO - Stotriročný japonský starček Hidekiči Mijazaki zabehol na veteránskych pretekoch v meste Kjóto na 100 m čas 38,35 s a po príchode do cieľa vyzval na šprintérsky súboj atletického supermana Usaina Bolta. Aj s priloženým videom o tom referuje server denníka USA Today.

slovakia

left justify in out

Podľa neho je Mijazaki momentálne držiteľom svetového rekordu v kategórii nad 100 rokov, na konte má výkon 29,83 s. Starký s prezývkou "Zlatý Bolt" začal údajne behávať až vo veku 92 rokov a "vypracoval" sa na najrýchlejšieho bežca spomedzi starcov nad 100 rokov. Pre porovnanie, Jamajčanov svetový rekord na 100 m má hodnotu 9,58 s.

 

"Rád by som si zasúťažil s Boltom. Tento sen by som si ešte chcel splniť. Musím dodržiavať životosprávu, aby som zostal zdravý a vo forme. To je dôležité pre každého, aj pre Bolta," cituje Mijazakiho server USA Today. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona