Storočný Club América neskladá vopred zbrane pred Realom

NETKY.SK • 13 December 2016, 13:26 • 2 min
Storočný Club América neskladá vopred zbrane pred Realom

JOKOHAMA - Futbalisti mexického Clubu América by podľa papierových predpokladov nemali byť vážnou prekážkou pre Real Madrid na ceste do finále majstrovstiev sveta klubov v Japonsku, ale Brazílčan v službách outsidera William da Silva je proti.

slovakia

left justify in out

Tím z Mexico City dvoma gólmi argentínskeho legionára Silvia Romera obrátil nepriaznivo sa vyvíjajúci zápas proti kórejskému Čonbuk Hyundai Motors (2:1) a postúpil do štvrtkového semifinále. Šampión zóny CONCACAF si v ňom zmeria sily so superfavoritom na zisk trofeje. Keby sa mu podaril futbalový zázrak, bol by prvý zástupca subkontinentu vo finále podujatia.


"Časy, keď zápasy vyhrávala farba dresov, sú dávno preč. Teraz je to len o futbale. Rozhoduje kvalita hráčov a ja verím, že náš tím je dostatočne silný na to, aby Real zdolal," vyhlásil William da Silva a pokračoval vo svojej nebojácnej úvahe: "Ja viem, keď porovnáme hráča za hráčom, ich minulosť s našou, všetko hovorí v ich prospech. Ale aj my reprezentujeme veľký klub."


Tréner európskeho šampióna Zinedine Zidane priznal, že o súperovi toho pred turnajom veľa nevedel. Da Silva verí, že majster sveta aj Európy pochopí až v samotnom stretnutí, s kým majú jeho zverenci dočinenia. "Neprekvapilo ma, čo povedal. Mal pravdu. Vo štvrtok ale dáme o sebe vedieť. Musíme plniť taktické pokyny, nedať súperovi priestor a drieť od prvej do poslednej minúty. Vtedy môžeme niečo dosiahnuť," uviedol 30-ročný stredopoliar klubu, ktorý oslavuje sto rokov od svojho založenia. "Tento zápas je k našim stým narodeninám, ale nedostali sme ho do daru. Tvrdo sme si ho vybojovali."


Madridčania v utorok trénovali na jokohamskom štadióne Mitsuzawa Stadium aj s čerstvým držiteľom Zlatej lopty pre najlepšieho futbalistu roka podľa časopisu France Football Ronaldom. Pre ľahké zranenie chýbal kapitán Sergio Ramos. Real prišiel do Japonska v skvelej fazóne, súťažný zápas neprehral od 6. apríla, teda už 35-krát za sebou.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona