Storočnicovej Cope Américe svitla nádej

NETKY.SK • 22 Október 2015, 10:16 • 2 min
Storočnicovej Cope Américe svitla nádej

MIAMI BEACH - Futbalové konfederácie Južnej Ameriky (CONMEBOL) a Severnej a Strednej Ameriky a karibskej oblasti (CONCACAF) odstúpili od zmluvy s marketingovou spoločnosťou Datisa, čo by mohol byť krok k uskutočneniu storočnicového turnaja Copa América. Budúcoročné Centenário v USA má byť oslavou stého výročia založenia CONMEBOL, ale korupčná aféra funkcionárov týkajúca sa aj pokrytia podujatia vyvolala pochybnosti o jeho konaní.

slovakia

left justify in out

Podľa federálnej prokuratúry USA Datisa zaplatila predstaviteľom CONMEBOL na úplatkoch 110 miliónov amerických dolárov, aby v roku 2013 získala za 240 miliónov USD práva na juhoamerické šampionáty 2015, 2019 a 2023. V nasledujúcom roku pridala Datisa ďalších 112,5 milióna USD za práva na storočnicový turnaj.


CONMEBOL zhľadom na zistené skutočnosti v stredu oznámila, že vypovedala zmluvu s Datisou týkajúcu sa Centenaria. Rovnako postupovala aj CONCACAF. Obe konfederácie hľadajú nového partnera, ktorý vzíde z "transparentného výberu".


Copa América Centenario bola koncipovaná ako podujatie za účasti 16 tímov z dvoch konfederácií - desiatich z Južnej Ameriky a šiestich zo Strednej a Severnej Ameriky a karibskej oblasti. Do USA turnaj situovali s cieľom využiť potenciál rozvíjajúceho sa miestneho futbalového trhu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies