Stormy Daniels zažalovala Trumpovho právnika

NETKY.SK • 27 Marec 2018, 10:00 • 2 min
Stormy Daniels zažalovala Trumpovho právnika

WASHINGTON - Americká pornoherečka Stormy Daniels, ktorá tvrdí, že mala v roku 2006 sexuálne stretnutie s prezidentom Donaldom Trumpom, zažalovala jeho právnika Michaela Cohena za ohováranie.

slovakia

left justify in out

Obvinenia voči nemu sú súčasťou prepracovanej žaloby, ktorú v pondelok podal jej právnik Michael Avenatti. Cohen podľa nej vo februári, keď zverejnil stanovisko, v ktorom naznačil, že Daniels klame, podal nepravdivé vyhlásenie a poškodil tak jej povesť.

Daniels, vlastným menom Stephanie Clifford, ktorá sa súdnou cestou snaží o zrušenie zmluvy o mlčanlivosti o jej stretnutiach s prezidentom z roku 2016, v žalobe tvrdí, že je neplatná. V pôvodnej žalobe herečka z filmov pre dospelých najprv uviedla, že je zmluva neplatná, lebo ju nepodpísal Trump ale Cohen. Po novom tvrdí, že je neplatná preto, lebo jej Cohen zaplatil 130-tisíc dolárov, aby ju umlčal, a porušil tak zákon o financovaní kampane. Cohen vraj Daniels zaplatil z vlastných zdrojov a Trumpova kampaň a spoločnosť Trump Organization s tým nemajú nič spoločné. Podľa jej právnika však existujú dôkazy, že právnik používal e-mailovú adresu spoločnosti a aj predmetnú zmluvu posielali do jeho kancelárie v newyorskej Trump Tower.

Avenatti podal žalobu deň po tom, ako televízia CBS v relácii 60 Minutes odvysielala rozhovor, v ktorom sa Daniels vyjadrila o afére s Trumpom. Okrem iného počas neho povedala, že sa jej niekto vyhrážal, aby o tom už nerozprávala. Cohenov právnik poprel, že by mal jeho klient s vyhrážaním niečo spoločné.

Biely dom v pondelok opätovne poprel aféru Trumpa a Daniels, ako aj možné porušenie zákona o financovaní kampane.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies