Storck po úspešnej baráži povedie Maďarov aj vo Francúzsku

NETKY.SK • 16 November 2015, 18:02 • 2 min
Storck po úspešnej baráži povedie Maďarov aj vo Francúzsku

BUDAPEŠŤ - Nemecký tréner futbalistov Maďarska Bernd Storck povedie reprezentáciu aj na majstrovstvách Európy 2016 vo Francúzsku po tom, ako so svojim tímom uspel v barážovom dvojzápase s Nórskom.

slovakia

left justify in out

V pondelok to oznámil prezident Maďarskej futbalovej federácie Sándor Csányi.

 

Maďari zdolali v nedeľu doma Nórsko 2:1 a potvrdili tak víťazstvo 1:0 z prvého duelu. Na európskom šampionáte sa predstavia po 44 rokoch. "Storck odviedol skvelú prácu. Povedie náš tím aj na majstrovstvách Európy," povedal Csányi s tým, že ďalšiu budúcnosť s trénerom budú riešiť po šampionáte.

 

"Chcem sa poďakovať všetkým, ktorí mi verili, najmä prezidentovi Csányimu. Podporil ma, aj keď som urobil niektoré nepopulárne rozhodnutia," povedal Storck, ktorý na lavičke nahradil dočasného trénera Pála Dardaia. Ten sa chcel koncentrovať na prácu v Herthe Berlín, ktorú vedie v nemeckej bundeslige ako hlavný tréner. Bývalý reprezentačný stredopoliar Dardai nahradil v septembri Attilu Pintera a mal s tímom dokončiť kvalifikáciu. V máji však dostal ponuku od Herthy a preto Maďari napokon angažovali Storcka.

 

"Je to skvelý úspech a som hrdý, že som jeho súčasťou. Stavil som na mladých hráčov a oni sa odvďačili za moju dôveru," dodal 52-ročný Storck, ktorý dostal Maďarsko na prvý veľký turnaj od majstrovstiev sveta 1986 v Mexiku. Nemec dal šancu neskúseným mladíkom, ako napríklad 21-ročnému Lászlovi Kleinheislerovi, ktorý skóroval pri svojom reprezentačnom debute v Osle. Storck sa vo februári stal športovým riaditeľom a potom viedol maďarskú reprezentáciu do 20 rokov na júnových majstrovstvách sveta na Novom Zélande.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies