Stopy po konskom mäse sa našli po prvý raz v českom výrobku!

NETKY.SK • 21 Marec 2013, 14:23 • 2 min
Stopy po konskom mäse sa našli po prvý raz v českom výrobku!

PRAHA - Z predajnej siete spoločnosti Tesco stiahli balenú salámu Herkules českého výrobcu Masna Studená, v ktorej reťazec pri vlastných testoch odhalil prítomnosť konského mäsa. Informovali o tom dnes české elektronické médiá.

slovakia

left justify in out

Ide o prvý prípad výskytu koniny v produkte českého subjektu, konkrétne v 300-gramovom balení spomínanej salámy. Tesco Stores ČR stiahlo dnes z predaja výrobok vlastnej značky, u ktorého laboratórne testy potvrdili približne päťpercentnú prítomnosť DNA konského mäsa, uviedla spoločnosť v tlačovom vyhlásení. 

Podľa zdrojov spoločnosti sa testy ďalších piatich výrobkov na prítomnosť konskej DNA skončili s negatívnym výsledkom. Firma chce o ďalších krokoch, prípadne poznatkoch informovať prostredníctvom webu na adrese www.tesco.cz.

Predmetom skúmania zo strany výrobcu, ktorý je podľa českých médií súčasťou skupiny Krahulík podnikateľa Andreja Babiša, rodáka z Bratislavy s českým občianstvom, sú teraz okolnosti, za ktorých sa konské mäso zrejme talianskeho pôvodu dostalo do výrobku - či išlo o zámerný podvod alebo nešťastnú náhodu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies