STOP! Toto pri chudnutí nerobte

NETKY.SK • 24 September 2016, 16:43 • 2 min
STOP! Toto pri chudnutí nerobte

BRATISLAVA - Rozhodli ste sa schudnúť, super. Potom viete aký to môže byť ťažký boj dať čo i len jedno kilo dole. Možno niečo robíte zle...

slovakia

left justify in out

Mnohí z nás s kilami chcú bojovať, ale nadmiera informácií o výžive a o cvičení vás paradoxne môže od zámeru odradiť. Aké sú najčastejšie chyby, ktorých sa dopúšťame? 

 

Diét existuje nespočetné množstvo. Všetky pritom lákajú na viditeľnú zmenu za krátku dobu. A všetky sú tiež v rámci dlhšieho časového úseku k ničomu. Zakladajú sa na striktných obmedzeniach vo výžive, ktoré síce nesú vytúžené výsledky, známy jojo efekt je tu však zaručený. Ak ste im už niekedy prepadli, potom určite viete, že úprava jedálnička už musí byť trvalá a je potrebné ju poňať ako nový životný štýl. Takže ak chcete naozaj schudnúť, zabudnite na nefunkčné diéty a zmeňte spôsob stravovania.

obrazokJedlo a pohyb idú ruka v ruke. Logické je, že pri väčšom výdaji energie než doteraz, je potrebné mať aj súbežne s tým väčší energetický príjem. A ak ho nemáte, telo nabehne na úsporný režim a prijaté živiny si schováva do zásoby. Výnimkou potom nemusí byť úbytok na váhe, ale dokonca aj priberanie. Takže pamätajte, že ak sa viac pohybujete, potom potrebujete aj viac živín.

obrazok

Chybne vykonávané cviky sú jednou z najčastejších príčin, prečo centimetre nejdú dole. Tvrdenie, že akákoľvek pohybová aktivita je lepšia ako žiadna, je síce pravdivé, nášmu účelu však neposlúži. Naopak, ak cvičíte nesprávne, koledujete si akurát o zranenie, či v lepšom prípade o zbytočné hodiny v posilňovni. U každého cviku, ktorý vykonávate, by ste mali vedieť, ktoré svaly pri ňom majú zaberať a ktoré naopak nie.

obrazok

Ak chcete schudnúť, musíte byť nielen v pohode, ale hlavne sa mať radi. Často máme tendencie sa za každé pošmyknutie trestať, spytovať svedomie a byť na seba extrémne prísni. Za týchto podmienok však nikdy nedosiahnete toho, aby ste boli samy so sebou a svojou postavou spokojný.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies