Stoltenberg: Uchádzať sa o post šéfa NATO ma presvedčila Merkelová

NETKY.SK • 6 Marec 2015, 14:46 • 2 min
Stoltenberg: Uchádzať sa o post šéfa NATO ma presvedčila Merkelová

ŠTOKHOLM — Šéf Severoatlantickej aliancie Jens Stoltenberg povedal, že nemecká kancelárka Angela Merkelová ho presvedčila, aby sa uchádzal o post najvyššieho predstaviteľa NATO.

slovakia

left justify in out

V rozhovore, ktorý odvysiela švédska rozhlasová stanica SVT Stoltenberg povedal, že Merkelová bola prvá, ktorá s ním o tom hovorila. "A musím pripustiť, že mám problém povedať nie, keď ma žiadajú také milé panie." Bývalý nórsky premiér Stoltenberg nahradil v roku 2014 na poste generálneho tajomníka aliancie Andersa Fogha Rasmussena Stoltenberg v rozhovore povedal, že spolupráca s Ruskom je zložitá, keďže nechce rešpektovať hranice svojich susedov. Narážal pri tom na zasahovanie Moskvy do udalostí na Ukrajine. Povedal tiež, že pobaltské krajiny nie sú vystavené rovnakému nebezpečenstvu, pretože NATO ich ochráni a "ruskí lídri to chápu.".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona