Stoltenberg: Spolupráca medzi NATO a EÚ je bližšia ako kedykoľvek predtým

NETKY.SK • 27 September 2016, 11:59 • 2 min
Stoltenberg: Spolupráca medzi NATO a EÚ je bližšia ako kedykoľvek predtým

BRATISLAVA – Spolupráca medzi NATO a Európskou úniou je bližšia ako kedykoľvek predtým. A je rovnako dôležité pre obe zoskupenia. Pri príchode na dnešné neformálne zasadnutie ministrov obrany členských krajín EÚ v Bratislave to uviedol generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg.

slovakia

left justify in out

"Vítam diskusie o tom, ako posilniť európsku obranu a bezpečnosť, pretože neexistuje rozpor medzi silnou európskou obranou a silným NATO, naopak, obe inštitúcie to posilňuje," uviedol dnes Stoltenberg. V tomto vzťahu je však podľa neho dôležité vyhnúť sa duplicitám. Generálny tajomník NATO taktiež pripomenul, že s ministrami obrany členských krajín EÚ bude hovoriť dnes aj o implementácii Varšavskej deklarácie, ktorú prijali na júlovom summite NATO a ktorá hovorí o spolupráci medzi NATO a EÚ.

 

Ministri obrany dnes v Bratislave diskutujú o implementácii obranných aspektov globálnej stratégie EÚ v oblasti zahraničnej a bezpečnostnej politiky či o spoločnom postupe voči hybridným hrozbám a kybernetickej bezpečnosti. Rokovania vedie vysoká predstaviteľka EÚ pre zahraničné veci a bezpečnostnú politiku Federica Mogheriniová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies