Stoltenberg: NATO je pripravené brániť Turecko

NETKY.SK • 8 Október 2015, 08:59 • 2 min
Stoltenberg: NATO je pripravené brániť Turecko

BRUSEL - Severoatlantická aliancia je pripravená vyslať vojakov do Turecka, aby chránila svojho spojenca pred súčasnými hrozbami, vyhlásil dnes šéf NATO Jens Stoltenberg pred začiatkom schôdzky ministrov obrany členských štátov aliancie.

slovakia

left justify in out

Podľa agentúry Reuters turecký vzdušný priestor narušili nedávno ruské bojové lietadlá podnikajúce nálety na pozície islamistov v Sýrii.


"NATO je pripravené a schopné brániť svojich spojencov vrátane Turecka pred akýmikoľvek hrozbami," zdôraznil Stoltenberg pred schôdzkou ministrov v Bruseli, ktorej bude dominovať situácia v Sýrii.


"NATO už reagovalo zvýšením svojich možností a schopností a pripravenosti na nasadenie síl aj na juhu vrátane Turecka," povedal Stoltenberg. Upozornil, že ruské nálety a útoky riadenými strelami sú "dôvodom na obavu".


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies