Stoltenberg: Aliancia zaregistrovala zvýšený počet ruských tankov na Ukrajine

NETKY.SK • 21 Január 2015, 19:08 • 2 min
Stoltenberg: Aliancia zaregistrovala zvýšený počet ruských tankov na Ukrajine

BRUSEL - Severoatlantická aliancia zaregistrovala na východe Ukrajiny väčší počet ruských tankov, delostreleckých systémov a ďalších ťažkých zbraní, oznámil dnes generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Aliancia podľa neho monitorovala ruské jednotky na Ukrajine niekoľko mesiacov a nedávno zaznamenala vyšší počet výzbroje. Stoltenberg sa odmietol vyjadriť ku konkrétnemu počtu ruských vojakov, uviedla agentúra Reuters.
     

Šéf NATO zopakoval výzvu, aby Moskva stiahla svoje sily z Ukrajiny. Tiež zdôraznil, že NATO je pripravené brániť svojich členov.
     

Ukrajinský prezident Petro Porošenko dnes v prejave na Svetovom ekonomickom fóre vo švajčiarskom Davose konštatoval, že Rusko má na Ukrajine 9000 vojakov, ktorí majú k dispozícii rôzne ťažké zbrane vrátane tankov a delostreleckých systémov.
     

Šéf ruskej diplomacie Sergej Lavrov dnes na podobné obvinenia reagoval slovami, že ich treba podložiť dôkazmi. "Počuli sme už veľa o príleve ruských vojakov a zbraní. A zakaždým odpovedám, že ak niekto hovorí s takou istotou, potom by mal predložiť nejaké fakty. Avšak nikto nie je schopný alebo ochotný predložiť nám fakty," citovala Lavrova agentúra TASS.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies