Štofaník sa v najbližšom období stane šéfom verejnoprávneho rozhlasu

NETKY.SK • 20 November 2013, 15:29 • 2 min
Štofaník sa v najbližšom období stane šéfom verejnoprávneho rozhlasu

Bratislave 20. novembra (TASR) – Novým programovým riaditeľom organizačnej zložky RTVS Slovenský rozhlas sa stane Vincent Štofaník. Na dnešnom zasadnutí Rady RTVS to potvrdil generálny riaditeľ RTVS Václav Mika s tým, že do tejto funkcie ho vymenuje v najbližšom období. Ešte v auguste skončil na tomto poste Ľuboš Machaj. Vedením rozhlasu bol vtedy dočasne poverený práve Štofaník.

slovakia

left justify in out

Na rokovaní Rady sa hovorilo aj o rozpočte na budúci rok. Podľa Miku je práve téma rozpočtu pre vedenie RTVS kľúčovou v tomto období. Verejnoprávna inštitúcia by mala na základe zmluvy so štátom dostať budúci rok sumu približne 24,5 milióna eur, čo predstavuje pokles oproti tomuto roku asi o 3,5 milióna eur. "Je to finálna suma zmluvy so štátom na rok 2014, ktorá je súčasťou štátneho rozpočtu a ten pokles je spôsobený reálnym šetrením na všetkých úrovniach ministerstva kultúry. My budeme samozrejme bojovať v budúcom roku za vyššie zdroje," uviedol Mika. Ako dodal, pokles príjmov bude v budúcom roku vyšší aj z dôvodu plánovaného nižšieho príjmu z tzv. koncesionárskych poplatkov. Témou budúcoročného rozpočtu sa bude zaoberať aj Rada RTVS na stretnutí koncom novembra a taktiež v decembri na riadnom rokovaní.

Mika prezentoval na zasadnutí odpočet plnenia projektu generálneho riaditeľa RTVS. Ako uviedol, verejnoprávna inštitúcia má ambíciu viac dávať dôraz na vlastnú tvorbu a využívať pri tom svoje vlastné kapacity. Taktiež informoval, že sa podarilo zastaviť takmer 10-ročný kontinuálny pokles sledovanosti jednotky a dvojky a najmä dominantných formátov ako spravodajstvo a prime-time. "Verím tomu, že trend vzostupu sledovanosti bude pokračovať naďalej," doplnil Mika. Generálny riaditeľ poznamenal, že diváci a poslucháči sa už začínajú kultúrne identifikovať s formátmi oboch médií.

Rada na rokovaní odsúhlasila odmenu generálnemu riaditeľovi RTVS za tretí štvrťrok, ktorá predstavuje 100 percent platu za toto obdobie. Členovia rady ocenili najmä progres v rámci programovej štruktúry či kvalitu programu. "V rozhlase aj v televízií je vidno progres, je vidno, že je tam koncepcia," uviedla členka Rady Ildikó Nagy. Mika zároveň informoval, že pri výrobe silvestrovského programu bude televízia spolupracovať s Českou televíziou. Pôjde o spoločný projekt. Silvestrovský program by sa mal začať vyrábať v priebehu decembra.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona