Stochov spoluhráč musí vysvetľovať nacionalistické gesto

NETKY.SK • 6 September 2013, 10:45 • 2 min
Stochov spoluhráč musí vysvetľovať nacionalistické gesto

SOLÚN - Spoluhráč slovenského futbalistu Miroslava Stocha z gréckeho PAOK Solún Ergys Kace musí klubovým predstaviteľom vysvetliť, prečo na sociálnej sieti Facebook zverejnil fotografiu, na ktorej podporuje kosovskú militantnú skupinu.

slovakia

left justify in out

Na zábere má 20-ročný albánsky stredopoliar oblečené tričko organizácie Kosovský ochranný zbor (UCK), ktorého cieľom je nezávislosť Kosova od Srbska. Futbalista sa pozerá do objektívu, pričom má na znak podpory zdvihnuté oba palce na rukách.

Kace si po upozornení na fotografiu gréckymi novinármi zrušil svoje konto na sociálnej sieti. Za svoje konanie sa ospravedlnil a povedal, že predmetné tričko patrí jeho kamarátovi. "Ten, kto má pozná, vie, že nepodporujem UCK. Rešpektujem Grécko," uviedol. Kace bude svojmu zamestnávateľovi vysvetľovať škandál po asociačnom termíne. 

UCK okrem osamostatnenia Kosova od Srbska naposledy zverejnilo provokatívne vyhlásenie, podľa ktorého časti západného Grécka patria Albánsku. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona