Stochov Fenerbahce do Moskvy, Kirjat Šmona v Minsku s BATE

NETKY.SK • 20 August 2012, 11:17 • 2 min
Stochov Fenerbahce do Moskvy, Kirjat Šmona v Minsku s BATE

Stochov Fenerbahce do Moskvy, Kirjat Šmona v Minsku s BATE - Futbal Boj o lukratívnu účasť v skupinách futbalovej Ligy majstrov 2012/2013 je v záverečnej fáze, v utorok a v stredu sú na programe úvodné zápasy play off. Slovensko v nich bude reprezentovať

slovakia

left justify in out

img

Boj o lukratívnu účasť v skupinách futbalovej Ligy majstrov 2012/2013 je v záverečnej fáze, v utorok a v stredu sú na programe úvodné zápasy play off. Slovensko v nich bude reprezentovať iba reprezentačný stredopoliar Miroslav Stoch, ktorého Fenerbahce Istanbul čaká v Moskve silný Spartak.
      V majstrovskej vetve sa v utorok 21. augusta skonfrontujú FC Bazilej a CFR Kluž, resp. Helsingborg IF a bývalý európsky šampión Celtic Glasgow, v stredu 22. augusta ich potom doplnia duely BATE Borisov - Hapoel Ironi Kirjat Šmona, AEL Limassol - Anderlecht Brusel (v Nikózii) a Dinamo Záhreb - NK Maribor. V nemajstrovskej vetve budú v utorok bojovať o čo najlepšiu východiskovú pozíciu do budúcotýždňových odviet práve ruský zástupca z Moskvy s "Fenerom", Kodaň s Lille a reprezentant nemeckej Bundesligy Borussia Mönchengladbach s Dynamom Kyjev, o deň neskôr zasa portugalský Sporting Braga s talianskym Udinese Calcio, resp. španielska Malaga CF s gréckym Panathinaikosom Atény.
      Fenerbahce nehral skupinu LM od sezóny 2007/2008, teraz sa pokúša celkovo o siedmy prienik do nej. Spartakovci majú zasa veľký zálusk prebojovať sa do vytúženej skupiny už 11-krát v novodobej histórii súťaže. Cez víkend turecký vicemajster remizoval na pôde nováčika z Elazigsporu 1:1, Stoch odohral celý zápas.
      Borussia M'gladbach hrala naposledy v EPM v roku 1978, keď sa dostala do semifinále, rok predtým dokonca až do finále, no tam zostala na štíte FC Liverpool. Chuť pohárovej Európy hráči 5-násobného nemecké majstra naposledy ochutnali v sezóne 1996/1997 v Pohári UEFA, v 1. kole vyradili Arsenal Londýn, v druhom im stop vystavilo AS Monaco.
      Európsky šampión z roku 1967 Celtic nastúpi v utorok v rodisku jedného z najslávnejších hráčov histórie Glasgowčanov Henrika Larssona, ktorý počas jeho bohatej kariéry odohral za Celtic 315 súťažných zápasov a strelil v nich 242 gólov. Larsson počas kariéry dvakrát pôsobil aj v IF (1992/1993, resp. 2006/2009).
      V stredu sa do akcie dostane aj izraelský šampión Hapoel Ironi Kirjat Šmona, zverenci trénera Gila Landaua na ceste do play off vyradili bez veľkých problémov slovenského a azerbajdžanského majstra MŠK Žilina, resp. Neftči Baku. Majú teraz ale pomerne zdatného protivníka v podobe BATE Borisov, ktorý hral skupinu LM už dvakrát, prvý duel sa hrá v Minsku. Pikantnú príchuť bude mať v stredu duel v Malage pre kouča Panathinaikosu Jesualda Ferreiru, ktorého Španieli najali v júni 2010, no po piatich mesiacoch musel uvoľniť post Manuelovi Pellegrinimu.

      program 1. zápasov play off LM 2012/2013:
      utorok 21. augusta:
      18.00 Spartak Moskva - Fenerbahce Istanbul /rozhoduje: Martin Atkinson (Ang.)/
      20.45 FC Bazilej - CFR Kluž /Jonas Eriksson (Švéd.)/
      20.45 Helsingborg IF - Celtic Glasgow /Olegário Benquerença (Port.)/
      20.45 FC Kodaň - OSC Lille /Marijo Strahonja (Chorv.)/
      20.45 Borussia Mönchengladbach - Dynamo Kyjev /Pedro Proença (Port.)/
      streda 22. augusta:
      20.45 Sporting Braga - Udinese Calcio /Wolfgang Stark (Nem.)/
      20.45 Malaga CF - Panathinaikos Atény /Tony Chapron (Fr.)/
      20.45 BATE Borisov - Hapoel Kirjat Šmona /neurčený/
      20.45 AEL Limassol - Anderlecht Brusel /neurčený/
      20.45 Dinamo Záhreb - NK Maribor /neurčený/

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies