Stocha potešili góly aj priestor od Advocaata: Máme výbornú pozíciu

NETKY.SK • 19 August 2016, 08:56 • 2 min
Stocha potešili góly aj priestor od Advocaata: Máme výbornú pozíciu

ISTANBUL - Len 25 minút stačilo slovenskému futbalovému reprezentantovi Miroslavovi Stochovi, aby sa dvoma gólmi blysol pred novým trénerom Fenerbahce Istanbul Dickom Advocaatom i fanúšikmi jeho tureckého tímu.

slovakia

left justify in out

Vo štvrtkovom domácom prvom stretnutí play off o účasť v skupinovej fáze Európskej ligy UEFA 2016/2017 prispel Stoch k triumfu nad švajčiarskym Grasshoppersom Zürich rozdielom triedy 3:0.

 

Dvadsaťšesťročný krídelník zasiahol do zápasu v 68. minúte, strelecky sa presadil už štyri minúty po príchode na ihrisko a svoj druhý zásah exportnou strelou pridal v nadstavenom čase. Celý duel v drese Fenerbahce absolvoval kapitán národného mužstva SR Martin Škrtel.

 

Prvým zásahom zvýšil nekompromisnou prízemnou strelou k pravej tyči na 2:0 a v nadstavenom čase ďalším lahôdkovým gólom do šibenice rozpútal na štadióne eufóriu. "Som nesmierne šťastný, že po dlhej dobe sa mi podarilo skórovať za Fenerbahce a ešte k tomu na domácom štadióne. Nový tréner mi doprial viac priestoru na ihrisku a som rád, že som sa aj takto odvďačil," citoval účastníka EURO vo Francúzsku jeho oficiálny web. "Každý vieme, že sme len v polčase. Dôležitá bude odveta vo Švajčiarsku, aj keď je jasné, že pred ňou máme výbornú východiskovú pozíciu. Cez víkend začína ligová súťaž, takže konečne začne ten pravý zápasový kolotoč," dodal bývalý hráč Chelsea Londýn či Twente Enschede.

 

Kouč Advocaat Stochove strelecké kvality dokonale pozná aj z ďalšej osobnej skúsenosti. Na reprezentačnej úrovni Stoch rozhodol v septembri 2010 jediným gólom kvalifikačný duel Slovenska na pôde Ruska, ktoré vtedy viedol práve holandský kouč. "Práve tento gól z Moskvy mi dnes pripomenul, že som to trafil podobne ako dnes v nadstavenom čase," dodal víťaz Puskásovej ceny FIFA za rok 2012.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies