Stocha potešil gól v Dubline. Keď skóroval, Slováci nepadli

NETKY.SK • 31 Marec 2016, 12:10 • 2 min
Stocha potešil gól v Dubline. Keď skóroval, Slováci nepadli

DUBLIN - Skórujúci krídelník Miroslav Stoch je pre slovenskú futbalovú reprezentáciu istotou. V utorkovom medzištátnom prípravnom stretnutí v Dubline proti domácemu Írsku (2:2) otvoril gólový účet duelu, bol to jeho šiesty presný zásah v 52. vystúpení za národné mužstvo SR.

slovakia

left justify in out

Slovenská reprezentácia ešte neprehrala zápas, v ktorom sa Stoch zapísal do streleckej listiny. Bývalý hráč FC Chelsea Londýn či holandského FC Twente predtým naposledy v reprezentácii skóroval pred takmer 1,5 rokom - 9. októbra 2014 pri pamätnom víťazstve 2:1 nad úradujúcimi majstrami Európy zo Španielska v kvalifikácii ME 2016 rozhodol v 87. min o triumfe Slovenska na trávniku v Žiline. Predtým sa presadil v kvalifikačných súbojoch s Ruskom (1:0, kvalifikácia ME 2012) a San Marínom (7:0, kvalifikácia MS 2010) a tiež v prípravných stretnutiach s Tureckom (2:1) a Chorvátskom (1:1).

"Do Dublinu sme cestovali s tým, aby sme predviedli dobrú hru a pokúsili sa o priaznivý výsledok. Vedeli sme, že Íri sú doma silní, no podarilo sa nám pomerne rýchlo ísť do vedenia. Erik Sabo urobil dobrý brejk po pravej strane a perfektnou prihrávkou ma našiel pred odkrytou bránkou. Neváhal som a prvým dotykom som poslal loptu do protipohybu brankára," uviedol Stoch pre internetovú stránku svojej zastupiteľskej spoločnosti fsagency.eu.

Stredopoliara tureckého Bursasporu veľmi potešil jeho presný zásah na Aviva Stadium. "Mal som veľkú radosť, naposledy som skóroval proti Španielom v kvalifikácii. Ktovie, ako by sa stretnutie vyvíjalo, keby neprišlo k spornej penalte, ktorou Íri vyrovnali. Remíza u silného súpera však nie je zlý výsledok. V druhom polčase som mal ešte jednu príležitosť, rovnako z brejku, žiaľ, nevyšlo mi zakončenie," dodal odchovanec nitrianskeho futbalu Stoch.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona