Stoch stavia gól Španielom nad všetky vrátane slávnejšieho

NETKY.SK • 4 December 2014, 18:18 • 2 min
Stoch stavia gól Španielom nad všetky vrátane slávnejšieho

BRATISLAVA - Slovenský krídelník Miroslav Stoch stavia októbrovú žilinskú hlavičku z 87. min do siete Španielov na konečných 2:1 v C-skupine kvalifikácie o postup na futbalové ME 2016 do Francúzska nad všetky svoje ostatné góly.

slovakia

left justify in out

"Ak by som si mal vybrať iba jeden, bol by to práve tento," vyhlásil 25-ročný nitriansky rodák pre web Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA). Portál nezabudol pripomenúť, že medzi "ohrdnutými" zásahmi je aj ten, za ktorý Stoch získal Puskás Award 2012 v súťaži o najkrajší svetový gól roka. 

"Nikdy nezabudnem na večer, keď som si prevzal tú cenu. Ani na gól, ktorým som si ju vyslúžil. Napriek tomu je ten gól Španielom pre mňa veľmi, veľmi mimoriadny. V prvom rade preto, lebo všetci vedia, aký kvalitný je to tím. Okrem toho som nikdy predtým v súťažnom zápase neskóroval hlavou. Navyše, bol to kľúčový zásah, ktorý nám z nadčasového hľadiska veľmi môže pomôcť v kvalifikačnom úsilí," vysvetlil Stoch a dodal: "Ešte je pred nami dlhá cesta a nesmieme prestať pracovať a veriť. Ak v tom obstojíme, dosiahneme naše ciele." 

 

Stoch už prešiel cez FC Chelsea, Twente z holandského Enschede, Fenerbahce Istanbul a PAOK Solún, od augusta 2014 je na hosťovaní v FC Al-Ain v Abú Zabí v SAE (po ročnom takisto dočasnom pôsobení v Grécku). Netají, že by nedbal vrátiť sa do Turecka: "Na každý klub a krajinu mám pekné spomienky. Fenerbahce však má výnimočné miesto v mojom srdci. Dúfam, že jedného dňa budem nazad. Po tejto sezóne ešte stále budem mať s ´Fenerom´ kontrakt na tri roky. Azda teda znova budem mať možnosť zažiť tú atmosféru a úžasných fanúšikov." 

 

Účastník MS 2010 v JAR Stoch priznal, že v lete bol o jeho služby interes: "A nie malý... Najdôležitejšia pre mňa bolo môcť pravidelne hrávať. Preto som sa rozhodol pre Al-Ain." 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies