Stoch si užíva voľnosť v strede poľa, zo života v Istanbule strach nemá

NETKY.SK • 20 Júl 2010, 11:52 • 2 min
Stoch si užíva voľnosť v strede poľa, zo života v Istanbule strach nemá

Stoch si užíva voľnosť v strede poľa, zo života v Istanbule strach nemá

slovakia

left justify in out

img

Slovenský futbalový reprezentant  Miroslav Stoch sa môže tešiť v novom tíme Fenerbahce Istanbul z väčšej miery voľnosti v strede poľa. Behavý stredopoliar v pondelok, v treťom prípravnom stretnutí Feneru nemal toľko kontaktu s loptou, ako by si bol želal, na víťazstve svojho tímu sa však aj tak podieľal jednou gólovou prihrávkou.
Fener si rozložil svoj letný tréningový kemp v Belgicku, v pondelok bol jeho súperom KRC Genk a zverenci Aykuta Kocamana si konečne v treťom zápase herného sústredenia pripísali proti poslednému víťazovi belgického pohára prvé víťazstvo. Rozbiehali sa pomalšie, po bezgólovom polčase priniesli zmenu až striedania, v druhom dejstve už turecký tím ukázal efektivitu v zakončení a po góloch Gökhana Ünala, kapitána Alexa a Selcuka Sahina slávili jasný triumf. Pri poslednom góle, päť minút pred koncom, ťažil hlavičkou jeho turecký kolega zo stredu poľa z milimetrového Stochovho centra po zahrávaní rohového kopu.    
"Po tých dvoch prehrách sme chceli zlepšiť náladu, aj keď tá je v tíme aj tak dobrá," načal v rozhovore pre TASR Slovák, ktorý aj keď sa do vyloženej šance počas odohratých 90 minút nedostal, bol celý duel svojimi presnými pasmi platným článkom v stredopoliarskej formácii Feneru. Predchádzajúce dva prípravné strety v Nemecku turecký vicemajster prehral 0:2 s AZ Alkmaar a 2:5 s 1. FC Kolín.
"Dnes sme vyhrali zaslúžene, dali sme tri góly. Aj keď aj súper mal šance, žiadnu z nich nedal, my sme trikrát trestali a zaslúžene sme zvíťazili rozdielom triedy. O dva dni hráme s Galatasarayom, a to už bude generálka na predkolo Ligy majstrov, ktoré nás čaká 28. augusta v Berne proti tamojším Young Boys," opísal najbližší program 20-ročný ofenzívny stredopoliar.
Stochova prítomnosť v tíme sa pomaly zapracuváva do systému "žltých kanárikov", podľa vlastných slov nie je tak krídelníckou pozíciou spútaný, ako v predchádzajúcom pôsobisku v Twente Enschede.
"Tréner mi dal úplnú voľnosť. Povedal, že aj keď hrám naľavo, kedykoľvek si môžem zbehnúť do stredu, môžem sa vymeniť s niekým sprava. Som rád takejto väčšej voľnosti, v Twente som musel hrať len na kraji, a málokedy som mal možnosť opustiť ho," opísal svoju zmenenú pozíciu v tíme "Miňo".
Fenerbahce ešte v prípravných zápasoch nevyužíva svoj bojový arzenál naplno, tréner ešte šetrí najlepších. V pondelok tím napríklad postrádal stmeľovací element v strede poľa, ktorý prináša do hry medzinárodne ostrieľaný Emre Belözoglu, ale aj "ostrejší" ťah na bránu vpredu.
"Keď opory doplnia tím, budeme ešte silnejší. Chýba reprezentačný brankár Volkan Demirel, Diego Lugano odpočíva po majstrovstvách sveta, nehrá ešte Emre Belözoglu. Sila tímu stúpne, keď budú v zostave, naviac máme aj zranených," naznačil Stoch potenciál tímu, a to je ešte neistý status španielskeho kanoniera Daniela Güizu, ktorý ešte zatiaľ nie je rozhodnutý začať aj ďalšiu sezónu v tíme žlto-modrých.  
Nedávny účastník po stredajšom zápase s mestským rivalom Galatasarayom v Mönchengladbachu už bude smerovať do Turecka, ale kultúrneho šoku sa na inom kontinente neobáva.
"Zatiaľ počúvam len samé chvály na Istanbul. Je to mesto rozdelené na európsku a ázijskú časť, Fener má svoj stánok v tej ázijskej, ale nie je to podstatné. Žiadny strach nemám, je to jedno z najväčších a najkrajších miest v Európe. Teším sa naň, dúfam, že sa skoro zabývam," komentoval úvod tretej štácie Stoch, ktorý po pôsobení v anglickom Londýne a holandskom Enschede si odteraz bude musieť zvykať aj na iné podnebie.
Stocha osobne potešila správa o pokračovaní Vladimíra Weissa st. na trénerskej stoličke slovenskej reprezentácie, predĺženie kontraktu je vraj dobrou správou aj pre celý slovenský futbal.
"Beriem tú správu pozitívne. Ja mám trénera Weissa veľmi rád - dal mi šancu v 'áčku' a stále mi ju dáva a aj pre tím je to dobrá správa, pretože urobil veľmi veľa pre slovenský futbal. Rovnako ako hráči, určite sa potešili jeho ďalšej práci pri repre aj fanúšikovia," neskrýval radosť zo začiatku ďalšej kvalifikácie pod tým istým reprezentačným lodivodom Stoch.
Stredopoliar sa priznal, že v jeho bývalom pôsobisku na Stamford Bridge pozorne sleduje aj kroky ďalšieho Slováka Milana Lalkoviča, ktorý uplynulý týždeň absolvoval už aj zápasový debut v drese "The Blues". "Píšeme si dennodenne na internete, sledujem jeho pôsobenie. Odkazujem mu aj takto, nech ďalej maká, ako to robil doteraz a výsledky sa dostavia. Či už v Chelsey, alebo v akomkoľvek inom tíme. Má pred sebou určite veľkú budúcnosť," vyjadril sa na adresu svojho "nasledovníka" Stoch.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies