Stoch sa vracia do reprezentácie Slovenska

NETKY.SK • 30 September 2013, 13:45 • 2 min
Stoch sa vracia do reprezentácie Slovenska

BRATISLAVA - Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Ján Kozák nominoval na dvojzápas s Gréckom (piatok 11. októbra o 20.45 h SELČ v Pireu) a Lotyšskom (utorok 15. októbra o 20.10 h SELČ v Rige) v kvalifikácii o postup na MS 2014 do Brazílie aj Miroslava Stocha. Krídelník gréckeho tímu PAOK Solún, ktorý je kmeňový hráč tureckého mužstva Fenerbahce Istanbul a na Peloponézskom polostrove je na sezónnom hosťovaní, naposledy nastúpil za SR 7. júna tohto roka pri nečakanej remíze Slovákov v lichtenštajnskom Vaduze (1:1).

slovakia

left justify in out

"Nikdy som nepochyboval o jeho hráčskych kvalitách. Vo Fenerbahce nemal dobré obdobie, po prestupe do Grécka sa dobre adaptoval a pravidelne hráva. Dostane v reprezentácii príležitosť a ja verím, že nám pomôže," povedal pri príležitosti zverejnenia nominácie J. Kozák.

V 23-člennom zozname hráčov chýba ofenzívny stredopoliar SSC Neapol Marek Hamšík, ktorý má vynikajúcu formu. "S Marekom som sa rozprával vo štvrtok a mal zdravotné problémy už počas dvojzápasu proti Bosne a Hercegovine. Hral s bolesťami a po príchode do Talianska mal opäť nahustený program. Jeho bolesti sa stupňujú a zdravotný stav nie je dobrý. Po rozhovore s ním som prišiel k záveru, že potrebuje dva týždne, aby sa dal zdravotne do poriadku. Je predčasné hovoriť, kto by ho mal nahradiť v základe. Je tam niekoľko hráčov, ktorí dostanú príležitosť a verím, že sa jej zhostia," pokračoval 59-ročný rodák z Matejoviec nad Hornádom.

Všetci nominovaní futbalisti pravidelne hrávajú vo svojich kluboch. Výnimkou je len Dušan Švento, ktorý v ostatných týždňoch chýbal v zostave rakúskeho šampióna Red Bullu Salzburg. "Je to hráč, ktorý má svoje kvality. Salzburg hrá dobre a víťazí, ťažko sa Šventovi dostáva do základu. Na tomto poste nám vypadol Breznaník. Pri nástupe do funkcie som si myslel, že na tejto pozícii nebudem mať také starosti. Obaja hráči, s ktorými som počítal, majú problémy."

Grécko je v tabuľke G-skupiny európskej časti kvalifikácie na druhom mieste s 19-bodovým ziskom. Rovnaký počet nazbierala aj vedúca Bosna a Hercegovina, ktorá však má lepšie skóre. Na svetový šampionát už nemá šancu postúpiť žiadny iný tím z G-skupiny. Slovensku patrí tretia pozícia (12 bodov). Aj preto je favoritom domáce mužstvo, ktoré minulý rok na jeseň zvíťazilo na bratislavských Pasienkoch 1:0 a v jeho prospech hovorí aj lepšie postavenie v rebríčku Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA). Grécko je na dvanástej pozícii, SR patrí 60. priečka. "Každý medzištátny a najmä kvalifikačný zápas je veľmi dôležitý. Verím, že hráči sa dobre pripravia. Čaká nás náročný dvojzápas. Verím, že hráči nadviažu výkonmi na dobré súboje s Bosniakmi. Uvidíme, ako to dopadne," uzavrel Ján Kozák.

Nominácia futbalovej reprezentácie Slovenska na dvojzápas s Gréckom (piatok 11. októbra o 20.45 h SELČ v Pireu) a Lotyšskom (utorok 15. októbra o 20.10 h SELČ v Rige) v kvalifikácii o postup na MS 2014 do Brazílie:
Brankári: Ján Mucha (Krídla Sovietov Samara/Rus.), Matúš Kozáčik (FC Viktoria Plzeň/ČR), Martin Dúbravka (MŠK Žilina)
Obrancovia: Peter Pekarík (Hertha Berlín/Nem.), Martin Škrtel (FC Liverpool /Angl.), Ján Ďurica (Lokomotiv Moskva/Rus.), Dušan Švento (Red Bull Salzburg/Rak.), Kornel Saláta (Tom Tomsk/Rus.), Tomáš Hubočan (Zenit Petrohrad/Rus.), Jozef Piaček (MŠK Žilina)
Stredopoliari: Viktor Pečovský (MŠK Žilina), Karim Guédé (SC Freiburg/Nem.), Samuel Štefánik (NEC Nijmegen/Hol.), Juraj Kucka (FC Janov/Tal.), Tomáš Kóňa (FK Senica), Miroslav Stoch (PAOK Solún/Gréc.), Vladimír Weiss ml. (Olympiakos Pireus/Gréc.)
Útočníci: Stanislav Šesták (Bursaspor/Tur.), Michal Ďuriš, Marek Bakoš (obaja FC Viktoria Plzeň/ČR), Martin Jakubko (Amkar Perm/Rus.), Erik Jendrišek (Energie Cottbus/Nem.), Adam Nemec (Union Berlín/Nem.)

Náhradníci:
Brankári: Ján Novota (Rapid Viedeň/Rak.), Matúš Putnocký (ŠK Slovan Bratislava)
Obrancovia: Ľubomír Michalík (Kajrat Almaty/Kaz.), Marián Čišovský (FC Viktoria Plzeň/ČR), Marek Čech (FC Bologna/Tal.)
Stredopoliari: Tomáš Ďubek (MFK Ružomberok), Róbert Mak (1. FC Norimberg/Nem.)
Útočníci: Jakub Sylvestr (FC Erzgebirge Aue/Nem.), David Depetris (Caykur Rizespor/Tur.), František Kubík (Arsenal Kyjev/Ukr.),

Realizačný tím:
Hlavný tréner: Ján Kozák
Asistent trénera: Štefan Tarkovič
Tréner brankárov: Miroslav Seman
Kondičný tréner: Martin Rusňák
Lekári: Ján Baťalík, Vladimír Pener
Maséri: Mário Prelovský, Marián Drinka
Fyzioterapeuti: Peter Hečko
Kustód: Ján Beniak
Technický vedúci: Róbert Tomaschek



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona