Stoch sa konečne postavil pred novinárov, reprezentanti sa na zraze v Šamoríne zišli v plnom počte

NETKY.SK • 12 November 2018, 19:34 • 2 min
Stoch sa konečne postavil pred novinárov, reprezentanti sa na zraze v Šamoríne zišli v plnom počte

Bratislava/Šamorín - Slovenskí futbaloví reprezentanti sa na pondelňajšom zraze pred zápasmi 1. skupiny B-divízie Ligy národov proti Ukrajine (16. novembra o 20.45 h v Trnave) a v Česku (19. novembra o 20.45 v Prahe) zišli v plnom počte. Nový tréner Pavel Hapal privítal aj Stanislava Lobotku, ktorý mal zdravotné problémy a najprv bude trénovať individuálne.

slovakia

left justify in out

Stredopoliar Celty Vigo sa zranil začiatkom novembra v stretnutí Španielskeho pohára a odvtedy vynechal dva ligové súboje vrátane víkendového s Realom Madrid (2:4). "Rozhodnutie urobia lekári, uvidíme, ako na tom bude. Verím, že na zápasy bude pripravený. Má trocha bolesti v členku, ale dúfam, že máme dostatok času, aby sme ho nachystali. Na pondelňajší tréning pôjdeme všetci, Stano bude mať individuálny program," povedal Hapal na svojom prvom zraze vo funkcii: "Bol som veľmi rád, že dorazili všetci, v minulosti zvykli prichádzať postupne. Boli sme úplne všetci, takže pocity sú príjemné. Táto partia hráčov spĺňa kvalitatívne kritériá a nemám ani pocit, že by to nemalo fungovať zo vzťahovej stránky." Okrem Lobotku nikto nehlásil vážnejšie zdravotné problémy.

 

V Hapalovej úvodnej nominácii figuruje aj Miroslav Stoch zo Slavie Praha, ktorý sa vrátil do národného mužstva prvýkrát od majstrovstiev Európy 2016: "Už po rozhovore s ním som mal dobrý pocit, nič ma neprekvapilo. Dlho sa nevidel s chalanmi, ale podľa mňa komunikujú aj vo voľnom čase. Privítali sa, verím, že znova zapadne do národného mužstva. Jeho výkony v klube sú také, že sa asi všetci zhodnú, že tam patrí."

 

img

 

Stochovi sa v klube herne darí, "zošívaným" pomáha gólmi a skvelými výkonmi na ihrisku v dosahovaní priaznivých výsledkov na troch frontoch. Teraz bude mať príležitosť "oprášiť" niekdajšiu slávu v reprezentácii, s ktorou štartoval na MS 2010 i predvlani na európskom šampionáte vo Francúzsku. "Som rád, že som späť. Veľmi som sa na zraz tešil. Teraz musíme spraviť všetko pre to, aby sme v tých dvoch zápasoch boli úspešní. Zvítanie bolo v pohode, káder je skoro taký istý, akurát mladších chalanov a niektorých členov realizačného tímu som nepoznal," povedal 29-ročný krídelník, okolo ktorého sa pri rozhovore zhromaždila masa novinárov a fotografov.

 

Na otázku, ako sa za takmer dva a pol roka zmenil, odpovedal: "Som zodpovednejší a myslím, že je to na mne poznať. Veľa škandálov, ktoré sa ma týkali, bolo médiami prifarbených. Za tie, ktoré sa stali, som sa ospravedlnil a uvedomil si chybu. Teraz sa sústredím len na futbal a na rodinu a cítim sa výborne."

 

Slováci sú v 1. skupine B-divízie Ligy národov po dvoch prehrách na poslednej tretej priečke bez bodového zisku. Pokiaľ sa chcú vyhnúť zostupu do "céčka", musia odplatiť Česku prehru 1:2 z domáceho merania síl. Česko má na konte tri body, Ukrajina s deviatimi už istotne postúpi do najvyššej divízie: "Pre nás sú dôležité oba zápasy. Urobíme v nich maximum pre úspech, ktorým je pre nás víťazstvo. V Česku musíme zvíťaziť, každopádne chceme nazbierať čo najviac bodov, aby sme pri žrebovaní kvalifikácie ME boli v čo najlepšej situácii." Prvý tréning bude ľahší pre hráčov vyťažených z víkendu, na ostatných čaká väčšia záťaž.

 

program 1. skupiny B-divízie Ligy národov:

 

piatok 16. novembra:

20.45 SLOVENSKO - Ukrajina /Trnava/

 

pondelok 19. novembra:

20.45 Česko - SLOVENSKO /Praha/

 

tabuľka:

1. Ukrajina 3 3 0 0 4:1 9 - istý postup do A-divízie

2. Česko 3 1 0 2 3:4 3

3. SLOVENSKO 2 0 0 2 1:3 0

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies