Stoch neskóroval v derby, ale zavelil k obratu

NETKY.SK • 25 November 2013, 14:30 • 2 min
Stoch neskóroval v derby, ale zavelil k obratu

SOLÚN - Slovenský futbalový reprezentant Miroslav Stoch bol jeden z kľúčových hráčov v nedeľňajšom zápase 12. kola najvyššej gréckej súťaže medzi PAOK-om Solún a jeho mestským rivalom Arisom (3:1).

slovakia

left justify in out

Dvadsaťštyriročný odchovanec nitrianskej futbalovej školy prišiel na ihrisko až v 64. min z pozície striedajúceho hráča za nepriaznivého stavu 0:1, ale mal podiel na všetkých troch góloch domáceho tímu. Kmeňový hráč Fenerbahce Istanbul, ktorý je v Grécku na sezónnom hosťovaní, najprv vymyslel akciu vedúcu k vyrovnávajúcemu gólu, keď kolmicou za obranu súpera našiel spoluhráča. Víťazný gól PAOK-u dal Stefanos Athanasiadis, ktorý dorazil do siete prudkú strelu Stocha. Slovenský krídelník neskóroval ani v záverečnej minúte riadneho hracieho času, keď jeho pokus spoza šestnástky vyškriabal brankár hostí končekmi prstov na rohový kop. Po jeho rozohraní Zvonimir Vukič pečatil dokonalý obrat na konečných 3:1.

"Sme veľmi šťastní. že sa nám podarilo otočiť zápas, najmä keď išlo o takéto derby, ktoré má veľkú tradíciu. Počul som, že vždy je dosť vyhecované. Myslím si, že fanúšikovia si prišli na svoje. Bola to chvíľu aj dráma, padli góly, no čo je najdôležitejšie, víťazstvo zostalo napokon u nás doma. Zaslúžili sme si zvíťaziť, okrem gólov sme ešte mali niekoľko šancí, ale nevyužili sme ich. Hralo sa mi veľmi dobre, možno k úplnej spokojnosti mi chýba strelený gól, ale toho sa pevne verím dočkám čo najskôr. Už mi to tam musí padnúť," uviedol pre internetovú stránku svojej zastupiteľskej spoločnosti bývalý hráč FC Chelsea a FC Twente Miroslav Stoch, ktorého fanúšikovia zvolili za najlepšieho hráča zápasu. Dostal až 45 percent všetkých odovzdaných hlasov.

PAOK je v tabuľke najvyššej gréckej súťaže na druhom mieste, za vedúcim Olympiakosom Pireus zaostáva o šesť bodov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies