Stoch: Nemáme sa za čo hanbiť, môžeme byť na seba hrdí

NETKY.SK • 28 August 2013, 16:09 • 2 min
Stoch: Nemáme sa za čo hanbiť, môžeme byť na seba hrdí

SOLÚN - Slovenský futbalový krídelník v službách gréckeho PAOK Solún Miroslav Stoch neuspel so spoluhráčmi v utorkovom odvetnom stretnutí play-off Ligy majstrov 2013/2014 s nemeckého klubu Schalke 04 Gelsenkirchen (2:3) a nebude štartovať v skupinovej fáze tohto ročníka kontinentálneho pohára číslo jeden.

slovakia

left justify in out

Prvý duel v Nemecku sa skončil remízou 1:1, vyrovnávajúci gól gréckeho tímu na súperovom štadióne strelil práve 23-ročný slovenský stredopoliar. "Bol to vyrovnaný duel. Aj keď sme v odvete dali dva góly, ani tie nám nestačili na postup. Nepremenili sme niektoré dobré šance, čo sa nakoniec ukázalo ako rozhodujúce," povedal Stoch pre stránku svojej zastupiteľskej spoločnosti Football Service Agency. PAOK Solún bude po vypadnutí z Ligy majstrov pôsobiť v skupinovej fáze Európskej ligy UEFA 2013/2014.

V závere prvého polčasu poskytol hosťom výhodu maďarský útočník Ádám Szalai, ktorý otvoril skóre zápasu. V 53. min vyrovnal domáci Stefanos Athanasiadis, o desať minút neskôr vzrástla nádej Solúnčanov po vylúčení hosťujúceho záložníka Jermaina Jonesa. "Za stavu 1:1 sme všetko držali vo vlastných rukách. Žiaľ, pred každým inkasovaným gólom sme urobili veľkú chybu," uviedol rodák z Nitry Stoch. V 67. min udrelo Schalke v oslabení, gól Juliana Draxlera znamenal pre PAOK nutnosť skórovať v zostávajúcom priebehu duelu minimálne dvakrát. Po štandardnej situácii v podaní Stocha desať minút pred koncom sa presadil Konstantinos Katsouranis, ale ďalší gól už domáci nepridali, naopak, v poslednej minúte spečatil víťazstvo a postup Schalke svojím druhým presným zásahom Szalai. "Určite sa za svoj výkon nemusíme hanbiť. Môžeme byť hrdí na to, čo sme ukázali. Ak budeme hrať aj v základnej skupine Európskej ligy tak, ako proti Schalke, pokojne môžeme postúpiť do ďalších bojov," povedal Stoch a na margo svojho výkonu dodal: "Momentálne sa na ihrisku cítim veľmi dobre. Mám dôveru trénera, v zápasoch dostávam veľa lôpt, snažím sa robiť všetko pre to, aby som pomohol tímu. Je len začiatok sezóny, a preto pevne verím, že to bude takto pokračovať ďalej."

PAOK Solún sa počas piatkového žrebu dozvie mená troch súperov pre skupinovú fázu Európskej ligy UEFA.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies