Sto dní na radnici dalo zabrať, priznáva trnavksý primátor Bročka

NETKY.SK • 26 Marec 2015, 10:19 • 2 min
Sto dní na radnici dalo zabrať, priznáva trnavksý primátor Bročka

TRNAVA – Prvých sto dní na radnici bolo podľa primátora Trnavy Petra Bročku extrémne psychicky aj časovo náročných. Po voľbách mu ponúka spoluprácu množstvo takých ľudí, ktorí ho pred voľbami zosmiešňovali alebo urážali.

slovakia

left justify in out

Nepopiera, že cíti silný tlak z obrovských očakávaní ľudí, ale aj reálny tlak od politických strán. Momentálne ho zamestnáva avizovaný odchod rakúskeho partnera zo spoločného podniku s mestom TT - komfort, rokovanie o podmienkach predaja pozemku pod letnú časť budovaného akvaparku, ale aj hľadanie optimálneho modelu komunikácie s poslaneckými klubmi. Nad tým, či sa dalo lepšie pripraviť na funkciu, sa už nezamýšľa.


,,Teraz sa sústreďujem na to, aby som nerobil chyby a maximalizoval svoj výkon,“ povedal Bročka, ktorý sa do kresla prvého muža krajského mesta dostal bez akýchkoľvek skúseností v komunálnej politike. Popri svojej práci vníma záujem o priateľstvo od tých, ktorí pred voľbami nenašli na neho pekné slovo. ,,Pravdupovediac, vnútorne sa na tom bavím, podobné prezliekanie kabátov zrejme vyžaduje silný žalúdok a pravidelnú účasť na hodinách herectva. Na druhej strane sú tu ľudia, s ktorými mám dlhodobé vzťahy založené na vzájomnom rešpekte a úcte bez ohľadu na to, akú funkciu zastávam, a to si skutočne vážim,“ povedal 32-ročný Bročka po prvých sto dňoch na radnici.


Po novembrových komunálnych voľbách nastala na radnici len jedna personálna zmena, ďalšia na vedúcom mieste v mestskej spoločnosti. Bročka potvrdil, že dá mestskému zastupiteľstvu návrh na ďalšie zmeny na vedúcich miestach. Inak chce zorganizovať aj chod mestského úradu. Mesto momentálne funguje podľa rozpočtu, ktorý schválilo ešte predchádzajúce mestské zastupiteľstvo, veľké zmeny v rozpočte sa ani nechystajú.


Peter Bročka sa v novembrových komunálnych voľbách stal primátorom Trnavy bez podpory tradičných politických strán, kandidoval v rámci zoskupenia nezávislých kandidátov Za lepšiu Trnavu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies