Stilian Petrov po štyroch rokoch nastúpil za Aston Villu

NETKY.SK • 10 Júl 2016, 15:31 • 2 min
Stilian Petrov po štyroch rokoch nastúpil za Aston Villu

BIRMINGHAM - Bulharský futbalový stredopoliar Stilian Petrov sa po štyroch rokoch znova predstavil v zápase v drese Aston Villy.

slovakia

left justify in out

Tridsaťsedemročný rodák z Montany nastúpil v rámci predsezónneho sústredenia v Rakúsku proti tímu GAK Graz a tešil sa z vysokého víťazstva svojho mužstva 8:0. Petrov musel v roku 2012 pre leukémiu prerušiť svoju kariéru. Po úplnom vyliečení pred niekoľkými mesiacmi avizoval, že sa plánuje opäť vrátiť na najvyššiu profesionálnu úroveň. Najprv sa pripravoval iba s dorastencami Aston Villy, neskôr sa pripojil k A-mužstvu.


Petrov bojoval s rakovinou, ktorú vyvolal rádioaktívny prach pochádzajúci z výbuchu jadrovej elektrárne v Černobyle v roku 1986. Radiácia zasiahla aj Bulharsko vrátane Petrovovho rodiska, v ktorom vyrastal a začínal s futbalom. Vďaka tomu získal prezývku "dieťa Černobyľu". Birminghamský klub sa hráčovi rozhodol v ťažkých časoch podať pomocnú roku. Ponechal si Petrova v klube a snažil sa preňho nájsť novú rolu. Nezabudli naňho ani fanúšikovia "Villans". V každom zápase v 19. min, symbolicky podľa čísla, ktoré zdobilo hráčov dres, mu hlasno tlieskali na znak podpory.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona