Stíhanie Adriána Szabóa podľa Mikulca nemá vplyv na chod policajnej inšpekcie

NETKY.SK • 9 Jún 2021, 14:11 • 2 min
Stíhanie Adriána Szabóa podľa Mikulca nemá vplyv na chod policajnej inšpekcie

BRATISLAVA - Trestné stíhanie riaditeľa Úradu Inšpekčnej služby Ministerstva vnútra Adriána Szabóa nemá vplyv na chod inštitúcie.

slovakia

left justify in out

Vyjadril sa tak po rokovaní vlády minister vnútra Roman Mikulec s tým, že ho ubezpečili o tom riaditelia jednotlivých odborov inšpekcie. Zároveň dodal, že vedením inšpekcie poverí dočasného šéfa. Ak parlamentný brannobezpečnostný výbor odobrí odvolanie Adriána Szabóa, na jeho miesto bude vyhlásené výberové konanie.

 

Súvisiaci článok: Vláda schválila návrh na odvolanie obvineného riaditeľa Úradu inšpekčnej služby

„Aj ja sa potrebujem stretnúť s tým človekom a porozprávať sa. Keďže je to takto narýchlo, nechcem zatiaľ hovoriť, kto to je," povedal o prípadom dočasnom šéfovi inšpekcie.


Vláda dnes schválila návrh na odvolanie  riaditeľa Úradu inšpekčnej služby Adriána Szabóa. Návrh na odvolanie vláda predloží na prerokovanie Výboru Národnej rady Slovenskej republiky pre obranu a bezpečnosť. Ak výbor aspoň trojpätinovou väčšinou hlasov všetkých členov odporučí jeho odvolanie, vláda riaditeľa Úradu inšpekčnej služby z funkcie odvolá.

 

Prečítajte si: Milan Krajniak zrejme podporí odvolanie riaditeľa Úradu inšpekčnej služby Adriána Szabóa

Riaditeľa Úradu inšpekčnej služby Adriána Szabóa polícia zadržala vo štvrtok 3. júna v súvislosti s trestným činom zneužívania právomoci verejného činiteľa a korupčnou trestnou činnosťou. Tá mala spočívať v prijatí spotrebnej elektroniky a finančnej hotovosti, minimálne 20-tisíc eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies