Stíhačky zaútočili v pásme Gazy, Izrael tak odpovedal na raketový útok

NETKY.SK • 30 September 2015, 10:18 • 2 min
Stíhačky zaútočili v pásme Gazy, Izrael tak odpovedal na raketový útok

GAZA - Izraelské stíhačky zaútočili dnes pred úsvitom na vojenské ciele v pásme Gazy, informovali predstavitelia palestínskych bezpečnostných síl a izraelské médiá.

slovakia

left justify in out

Dva samostatné útoky smerovali na sever pásma Gazy a do západných častí mesta Gaza, žiadne zranenia neboli hlásené, uviedla agentúra DPA s odvolaním sa na pracovníkov ministerstva vnútra v Gaze. Podľa svedkov boli útoky namierené proti výcvikovým zariadeniam militantných skupín v pásme Gazy. Boli odvetou za vypálenie dvoch raketových striel z tejto pobrežnej enklávy do južného Izraela, ktoré zachytil izraelský obranný systém Železná kupola, oznámil izraelský verejnoprávny rozhlas.

 

Izraelská armáda obvinila z raketového útoku Hnutie islamského odporu (Hamás), ktoré vládne v pásme Gazy od roku 2007. Počas niekoľkých uplynulých mesiacov sa k zodpovednosti za rakety odpálené z pásma Gazy do Izraela prihlásili radikálne militantné skupiny, ktoré podporujú Islamský štát v Sýrii a Iraku.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies