Stieve, najdlhší kocúr na svete, uhynul, podľahol rakovine

NETKY.SK • 6 Február 2013, 13:25 • 2 min
Stieve, najdlhší kocúr na svete, uhynul, podľahol rakovine

Stieve, najdlhší kocúr na svete, uhynul, podľahol rakovine - Zaujímavosti Kocúr Stevie, ktorý bol najdlhším domácim zvieraťom svojho druhu na svete, uhynul vo veku ôsmich rokov v kruhu rodiny svojich majiteľov z amerického štátu Nevada. Oznámila to v noci

slovakia

left justify in out

img

Kocúr Stevie, ktorý bol najdlhším domácim zvieraťom svojho druhu na svete, uhynul vo veku ôsmich rokov v kruhu rodiny svojich majiteľov z amerického štátu Nevada. Oznámila to v noci nadnes agentúra AP.

Stevie bol od augusta v roku 2010 zapísaný v Guinnessovej knihe rekordov ako najdlhšie domáce zviera svojho druhu, keďže od špičky ňufáka po začiatok chvosta meral 1,23 metra.

Stevie v pondelok večer podľahol rakovine, ktorá ho trápila už dlhší čas. Krátko po oznámení jeho smrti sa na jeho facebookovej stránke objavili kondolencie od fanúšikov. Kocúr plemena mainská mývalia mačka slúžil totiž aj ako certifikované terapeutické zviera v domove pre seniorov v nevadskom Rene.

Kocúr Stevie, celým menom Mymains Stewart Gilligan, sa ešte v januári zúčastnil na súťaži mačiek. Už vtedy bolo podľa jeho majiteľov badať, že sa necíti dobre, ale napriek tomu si podujatie užíval. "Miloval publikum," uviedla jeho chovateľka Robin Hendricksonová.

Steviemu diagnostikovali rakovinu lymfatických uzlín začiatkom vlaňajška. Na liečbu jeho organizmus reagoval dobre a po úspešnej chemoterapii ho zverolekári označili za vyliečeného. Remisia bola však krátka - pečeň zasiahol agresívny tumor.

Mainská mývalia mačka je jedným z najstarších amerických mačacích plemien. Patrí aj medzi najväčšie druhy domestifikovaných mačiek. Vďaka svojej veľkosti a priateľskej povahe ju prezývajú aj "nežný obor".
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies