Stiahli žalobu voči tvorcovi filmu Macík

NETKY.SK • 24 Marec 2015, 14:41 • 2 min
Stiahli žalobu voči tvorcovi filmu Macík

USA - Americká spoločnosť Bengal Mangle Productions stiahla žalobu voči tvorcovi filmu Macík (2012) Sethovi MacFarlaneovi.

slovakia

left justify in out

Toho zažalovali za to, že v snímke použil vulgárneho plyšového medveďa Teda, ktorý sa podľa nich nápadne podobal na ich postavičku Charlieho z internetových videí Charlie The Abusive Teddy a Acting School Academy. Podľa súdneho dokumentu sa ale obe strany dohodli na stiahnutí žaloby, pričom náklady na právnikov si uhradí každá strana sama.

 

Predstavitelia Bengal Mangle Productions tvrdili, že Ted so sklonom k alkoholu, fajčeniu a prostitútkam je nelegálnou kópiou Charlieho a od MacFarlanea a spoločností Media Rights Capital a Universal Studios žiadali odškodné v nešpecifikovanej výške. Napokon však zmenili názor. "Žalobca pripúšťa, že Seth MacFarlane vytvoril Teda nezávisle a s použitím vlastného úsilia a kreatívnosti," vyhlásila spoločnosť v pondelok. "Žaloba nemala podstatu a bola zrušená," reagovali predstavitelia produkčnej spoločnosti Media Rights Capital. MacFarlaneov hovorca zasa uviedol, že režisér neplánuje podať protižalobu. 

 

Snímka Macík s Markom Wahlbergom v hlavnej úlohe sa v roku 2012 stala jednou z najúspešnejších komédií pre dospelých. O réžiu i scenár sa postaral Seth MacFarlane, ktorý tiež medveďa Teda nahovoril. V súčasnosti pripravuje pokračovanie snímky. Do kín by sa malo dostať v júni. 

 

Štyridsaťročný Seth MacFarlane pracoval na niekoľkých animovaných seriáloch pre deti, kým v roku 1999 nevytvoril dnes už legendárnych Griffinovcov (1999). Tiež stojí za seriálom American Dad! (2005). Ako herec sa predstavil napríklad v seriáloch Ženy z rodu Gilmorovcov (2000 - 2007), Rodinná vojna (2005 - 2007) alebo FlashForward (2009 - 2010). Okrem filmu Macík sa podieľal aj na komédii Všetky cesty vedú do hrobu (2014).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies