Stiahli jedno obvinenie voči austrálskemu kardinálovi Pellovi

NETKY.SK • 2 Marec 2018, 10:26 • 2 min
Stiahli jedno obvinenie voči austrálskemu kardinálovi Pellovi

MELBOURNE - Prokurátor stiahol jedno obvinenie voči austrálskemu kardinálovi Georgeovi Pellovi v súvislosti s prípadom sexuálneho obťažovania. V piatok to magistrátnemu súdu v Melbourne oznámil prokurátor Mark Gibson.

slovakia

left justify in out

Sedemdesiatšesťročný kardinál sa v pondelok postaví pred súd v Melbourne, kde sa začne mesiac dlhé predbežné pojednávanie, na ktorom budú vypovedať desiatky svedkov. Tí by mohli poskytnúť ďalšie dôkazy a na základe nich potom súd rozhodne či bývalého hlavného finančného poradcu pápeža Františka budú ďalej súdiť.

Kardinál je najvyššie postaveným vatikánskym predstaviteľom, ktorého kedy obvinili v rámci dlhoročného škandálu sexuálneho zneužívania v katolíckej cirkvi. Detaily o početných obvineniach nie sú známe, podľa polície sa však týkajú sexuálnych útokov, ktoré sa údajne stali pred desiatkami rokov.

 

Pell sa zaviazal, že bude proti daným obvineniam bojovať a tvrdí, že má v úmysle sa po vyriešení prípadu vrátiť do svojej funkcie vo Vatikáne.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies