FOTO a VIDEO: Steward zasiahnutý petardou počas výtržností fanúšikov v zápase Česka a Chorvátska

NETKY.SK • 17 Jún 2016, 21:50 • 2 min
FOTO a VIDEO: Steward zasiahnutý petardou počas výtržností fanúšikov v zápase Česka a Chorvátska

ST. ÉTIENNE – Počas zápasu skupiny D medzi Českom a Chorvátskom došlo k výtržnostiam chorvátskych fanúšikov a zápas bol na niekoľko minút prerušený. V záverečných minútach zápasu dopadlo na trávnik niekoľko svetlíc a v tesnej blízkosti jedného zo stewardov dokonca explodovala petarda!

slovakia

left justify in out

K incidentu došlo v závere zápasu, keď Chorvátsko viedlo 2-1 a kontrolovali priebeh stretnutia. Výtržnosti chorvátskych fanúšikov však poriadne rozhodili koncentráciu hráčov a českí reprezentanti to dokázali využiť. V 88.minúte Vida zahral rukou v šestnástke a Necid následne premenil nariadenú penaltu, ktorou spečatil skŕe zápasu na 2-2.

 



Bolo to skvelý zápas, ktorý však musel byť v 86.minúte prerušený kvôli masívnym výtržnostiam chorvátskych fanúšikov. Tí zahádzali ihrisko svetlicami, ktoré usporiadateľská služba okamžite pozbierala. Ku kotlu nespratných fanúšikov pribehlo niekoľko futbalistov Chorvátska, ktorí sa ich snažili upokojiť, ale neúspešne.

 

 

Situácia sa vystupňovala po tom, ako pri jednom zo stewardov odnášajúcich svetlice z trávnika, explodovala silná petarda. Otrasený steward padol na trávnik a museli ho odniesť z ihriska. To sa však už v hľadisku strhla bitka medzi chorvátskymi fanúšikmi a do sektora okamžite prišli ťažkoodenci, ktorí situáciu rýchlo ukľudnili.

 



Hovorca UEFA oznámil, že v sobotu sa začne disciplinárne konanie voči Chorvátsku, kvôli opakovaným výtržnostiam ich fanúšikov. Chorvátsko už počas Euro 2016 malo podobné problémy v úvodnom zápase proti Turecku, keď na ihrisko vbehli fanúšikovia a odpálili niekoľko svetlíc.

Novinár Andy Mitten, ktorý bol priamo na zápase Chorvátska proti Českej republike, povedal pre BBC Radio 5 Live: "Bol som v sektore plnom chorvátskych fanúšikov. Tím hral naozaj dobre, všetko bolo fajn, ľudia okolo mňa boli šťastní, ale potom to začalo. Všimol som si, že pred chorvátskym sektorom sa začali formovať policajti a vojaci. Bolo jasné, že vedeli, že sa niečo bude diať a dialo sa. Videl som masové bitky medzi fanúšikmi Chorvátska, bol to hrozný obraz. Trvalo to dve alebo tri minúty, kým sa upokojili."

 

Záverečný turnaj Euro 2016 vo Francúzsku je poznačené násilím fanúšikov, keď Rusko bolo kvôli tomu podmienečne vylúčené od UEFA.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies