Stevie Wonder dostane Billboard Icon Award

NETKY.SK • 11 Máj 2012, 14:04 • 2 min
Stevie Wonder dostane Billboard Icon Award

Stevie Wonder dostane Billboard Icon Award - Celebrity Ocenenie Billboard Icon Award tento rok poputuje do rúk legendárneho speváka, skladateľa, multiinštrumentalistu a producenta Stevieho Wondera. Prevezme si ju 20.

slovakia

left justify in out

img

Ocenenie Billboard Icon Award tento rok poputuje do rúk legendárneho speváka, skladateľa, multiinštrumentalistu a producenta Stevieho Wondera. Prevezme si ju 20. mája na slávnostnom udeľovaní Billboard Music Awards v Las Vegas. Stane sa tak druhým držiteľom tejto ceny v histórii, jeho predchodcom je hudobník Neil Diamond.

V počte nominácií na tohtoročné Billboard Music Awards vedie anglická speváčka Adele - má ich až 18. V počte šancí na úspech za ňou nasleduje kalifornské elektropopové duo LMFAO so 17 nomináciami a barbadoská hviezda Rihanna s 13 nomináciami. Minimálne 10 šancí na úspech majú aj americká hudobníčka Lady Gaga a rapper Lil Wayne. Všetci menovaní s výnimkou LMFAO sa uchádzajú o cenu v najprestížnejšej kategórii Interpret roka. V nej LMFAO nahradila speváčka Katy Perry. Večerom bude sprevádzať Ty Burrell s Julie Bowen zo seriálu Taká moderná rodinka (2009) a ceny prídu odovzdať Brandy a Monica, Jesse Tyler Ferguson, Sara Ramirez, Wiz Khalifa, Lil Wayne či Natasha Bedingfield. Divákov svojimi vystúpeniami poteší Kelly Clarkson, Linkin Park, Nelly Furtado, Usher, CeeLo Green, Carrie Underwood, Justin Bieber, LMFAO a The Wanted.

Stevie Wonder sa narodil 13. mája 1950 v malom meste Saginaw v štáte Michigan. Na svet prišiel šesť týždňov pred plánovaným termínom. Lekári mu diagnostikovali retinopatiu nedonosených detí, ktorá u Wondera viedla až k slepote. Vo veku 11 rokov v Detroite rozbehol svoju profesionálnu hudobnú kariéru a keď si ho všimli bratia Ronnie a Gerald Whiteovci, chlapca odporučili vtedajšiemu šéfovi vydavateľstva Motown Berrymu Gordymu. Pod menom Little Stevie Wonder v roku 1961 uzrel svetlo sveta vôbec prvý singel I Call It Pretty Music, But the Old People Call It the Blues. Obrovský úspech mu však zabezpečil až hit Fingertips (Pt. 2) pochádzajúci zo živej nahrávky Recorded Live: The 12 Year Old Genius (1963). Dodnes vydal dovedna 23 štúdiovek a 98 singlov, pričom nahrávky Fulfillingness' First Finale a Songs in the Key of Life sa umiestnili na vrchole amerického albumového rebríčka Billboard 200. Wonder má na svojom konte 25 cien Grammy - viac ako ktorýkoľvek hudobník v histórii. Je držiteľom Oscara, členom Rock'n'rollovej a Skladateľskej siene slávy a podľa magazínu Rolling Stone je 9. najlepším muzikantom všetkých čias. Autor desiatich No. 1 amerických hitov je otcom siedmich detí, pričom dve pochádzajú z jeho druhého manželstva s návrhárkou Kaiou Millou Morris a päť z iných vzťahov.

Zdroj:SITA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies