Steven Seagal aj Lúčnica na Dobrom festivale v Prešove

NETKY.SK • 11 Jún 2014, 12:44 • 2 min
Steven Seagal aj Lúčnica na Dobrom festivale v Prešove

PREŠOV – Už o deväť dní otvorí brány prešovský multikultúrny Dobrý festival. Podujatie, ktoré bratia Táslerovci organizujú v prešovskom amfiteátri, si pripíše na svoje konto už ôsmy ročník. Festival privíta dvoch exkluzívnych hostí svetovej aj domácej scény, budú nimi hollywoodska hviezda – akčný herec Steven Seagal a špičkový slovenský umelecký súbor Lúčnica.

slovakia

left justify in out

Majster bojových umení Steven Seagal, ktorý príde na Slovensko prvýkrát, je držiteľom 7. danu v Aikido a prvý Američan, ktorý si založil školu Aikido v Japonsku, sa predstaví prešovskému publiku so svojou obľúbenou bluesovou kapelou. Druhý deň povedie Seagal workshop Aikido so svojím žiakom, držiteľom 5. danu v Aikido Petrom Tomkom.

 

Umelecký súbor Lúčnica nie je potrebné zvlášť predstavovať. Pritom Lúčnica vystúpi prvýkrát vo svojej histórii na rockovom festivale. Za viac ako 65 rokov sa lúčničiari predstavili vo viac ako 60 krajinách na 5 kontinentoch, ich vystúpenia sledovali milióny divákov. Predvádzali mladosť a nadšenie slovenského tradičného umenia v divadlách i na futbalových štadiónoch, v slávnej londýnskej opere v Covent Garden, Monackej Opere a najväčších a najmodernejších divadlách v Japonsku, Číne či USA a Austrálii. Lúčnica sa prvýkrát objaví na letnom festivale popri najlepších slovenských skupinách. Profesor Štefan Nosáľ, umelecký šéf a choreograf, zostavil program zo svojich najlepších čísiel, ktoré bude sprevádzať 13-členný orchester pod vedením Martina Sleziaka a spevácka skupina Lúčnice. Súbor sa tak po dlhých rokoch vracia na javisko amfiteátra v Prešove, kde vystupoval v 90-tych rokoch pre tisíce divákov.

 

Bohatý je line-up dvojdňového podujatia, popri hviezdnom Stevenovi Seagalovi vystúpia anglický drum and basový producent John B, americká formácia Chicago Blues či zástupca anglickej elektronickej scény Jimpster. Slovenskú scénu zastupujú domáci IMT Smile, Chiki liki tu-a, Heľenine oči a Komajota, ďalšími budú Hex, Korben Dallas, Metropolis, Čad, Fúzy Múzy, Yellowe, Papyllon a Tásler Pufo Band, čo je kapela Mira Táslera staršieho, otca úspešných synov Mira a Ivana Táslera. 

 

„Tento rok sa môžete tešiť na množstvo kapiel, ktoré na Dobrom festivale ešte nehrali. Jednou z nich je napríklad aj Korben Dallas. Silným hlasom speváka Juraja Benetina a kvalitnými pesničkami si získali pozornosť fanúšikov aj odbornej verejnosti a stále viac prekračujú hranice nezávislej scény. Rovnako sa tešíme aj na premiérové vystúpenie kapely Hex, ktorá bude u nás hrať na želanie fanúšikov,“ povedal pre TASR starší z dvojice bratov Miro Tásler, hlavný organizátor festivalu a kapelník známej formácie IMT Smile.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona