Steven Moffat už nebude hrať v seriáli Doctor Who

NETKY.SK • 23 Január 2016, 12:54 • 2 min
Steven Moffat už nebude hrať v seriáli Doctor Who

BRATISLAVA - Britský seriál Doctor Who (2005), inak známy aj ako Pán času, príde o svojho hlavného tvorcu. Steven Moffat sa rozhodol, že opustí svoj post po desiatej sezóne, ktorá sa má na televízne obrazovky dostať na budúci rok. Päťdesiatštyriročného scenáristu a producenta nahradí Chris Chibnall, ktorý vytvoril seriál Broadchurch (2013).

slovakia

left justify in out

Informáciu zverejnili prostredníctvom oficiálneho účtu titulu na sociálnej a mikroblogovacej sieti Twitter. “Je to zvláštny pocit hovoriť o odchode, keď som práve začal pracovať na scenároch desiatej sezóny, no pravdou je, že môj ‘timey-wimey’ (výrazom timey-wimey popísala hlavná postava seriálu čas, pozn. SITA) vyprší,” uviedol Moffat vo vyhlásení. “Kým Chris pracuje na svojej poslednej sezóne seriálu Broadchurch, ja budem dokončovať najlepšiu prácu vo vesmíre a zahrievať preňho Tardis. Potreboval som veľa ginu a toniku, aby som ho na to nahovoril, no som viac ako potešený, že jedna zo skutočných hviezd britskej televíznej drámy vezme Pána času ďalej do budúcnosti,” vyjadril sa tiež.


Hlavnou postavou sci-fi projektu Doctor Who je excentrický humanoidný mimozemšťan, ktorý si hovorí Doktor a cestuje priestorom i časom v lodi zvanej TARDIS. Tá zvonku vyzerá ako stará modrá policajná búdka, ale vnútri je obrovská. Na cestách sa k nemu často pridávajú rôzni ľudia alebo ďalší mimozemšťania a spoločne zachraňujú Zem i vesmír. Seriál vysielali najprv v rokoch 1963 až 1989, no celosvetový fenomén sa z neho stal až po štarte modernej verzie v roku 2005. Doktora hral vtedy už deviaty herec Christopher Eccleston. Zmeny hercov tvorcovia vysvetlili tým, že Doktor sa s každým úmrtím regeneruje do nového tela. BBC vlani odvysielala deviatu sériu z moderného spracovania, v ktorej bol už dvanástym Doktorom Škót Peter Capaldi.


Steven Moffat si za scenár seriálu Doctor Who, na ktorom sa podieľa aj ako výkonný producent, odniesol v roku 2008 cenu BAFTA. Známy je však vďaka sérii Sherlock (2010), ktorú vytvoril s Markom Gatissom. Vďaka tomuto titulu získal tri ceny BAFTA a tiež si vyslúžil jednu Primetime Emmy. Podieľal sa tiež na scenári filmu Tintinové dobrodružstvá (2011).
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies