Steven Fletcher zaznamenal prvý škótsky hetrik od roku 1969

NETKY.SK • 30 Marec 2015, 16:48 • 2 min
Steven Fletcher zaznamenal prvý škótsky hetrik od roku 1969

GLASGOW 30. marca (SITA) - Škótsky futbalový reprezentant Steven Fletcher, ktorý v nedeľu prispel tromi gólmi k hladkému triumfu svojho mužstva nad Gibraltárom (6:1) prekonal v spomenutom zápase zaujímavý rekord.

slovakia

left justify in out

Po viac ako 45 rokoch sa stal prvým Škótom, ktorý strelil v medzištátnom stretnutí hetrik. Fletcher prekonal súperovho brankára v 27., 77. a 90. min duelu. Škóti mali naposledy predtým trojgólového strelca ešte v roku 1969, keď sa štyrikrát v zápase proti Cypru v rámci kvalifikácie o postup na MS 1970 presadil Colin Stein.

 

Ďalšou kuriozitou je to, že 28-ročný útočník anglického Sunderlandu mal do nedele na svojom konte iba jeden presný zásah v najcennejšom drese, ktorý dosiahol takmer pred šiestimi rokmi (1. apríla 2009 v dueli proti Islandu, pozn.). 

 

"Cítim, že moja hra bola cennejšia ako góly. Samozrejme, keď ste útočník, ľudia vás posudzujú predovšetkým podľa streleckej produktivity. Som si vedomý, že som šesť rokov nestrelil žiadny gól. Po zápase som si uvedomil, že som prvý Škót po veľmi dlhom čase, ktorý dokázal streliť hetrik. Počas zápasu som si pomyslel, že hetrik dá určite Shaun Maloney, ktorý dosiahol dva góly ešte v prvom polčase. Som rád, že som trénerovi Gordonovi Strachanovi splatil aspoň sčasti dôveru, ktorú do mňa vložil," cituje slová Fletchera oficiálna stránka Európskej futbalovej únie (UEFA).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona