Steve Mackay plánuje vydať sólový album

NETKY.SK • 27 Júl 2015, 09:31 • 2 min
Steve Mackay plánuje vydať sólový album

LOS ANGELES - Americký saxofonista Steve Mackay plánuje vydať nový album. Ako prezradil 65-ročný hudobník v rozhovore pre agentúru SITA, štúdiovka, ktorej názov ani dátum vydania zatiaľ nie sú známe, by mala ponúknuť country piesne. Muzikant tiež plánuje znovu vydať upravenú verziu sólového albumu En Voyage (1999) s "naozaj výborným materiálom zo 70. a 80. rokov".

slovakia

left justify in out

Člen legendárnej formácie The Stooges, známej aj ako Iggy and the Stooges, je v súčasnosti na cestách, kde zbiera inšpiráciu. Koncom júna absolvoval turné po Číne s kapelou Round Eye. "Formáciu tvoria gitarista a spevák Chachy z Floridy, bubeník Jimmy Jack z New Yorku, taliansky basgitarista Livio, tenorsaxofonista Peter z Veľkej Británie, odkiaľ je aj altsaxofonista Louis. Všetci sú učiteľmi angličtiny alebo taliančiny v Číne. Už som pre nich nahral aj nejaké pasáže pre ďalší album," objasnil Mackay, ktorý sa podieľal aj na aktuálnej, eponymnej štúdiovke skupiny.


Mackay vlani spolupracoval aj na albume Spiteful formácie Sonny Vincent and Spite, v ktorej pôsobia aj Sonny Vincent, Rat Scabies a zakladajúci člen legendárnych Sex Pistols Glen Matlock. S uznávaným newyorským hudobníkom sa Mackay stretol vďaka zosnulému bubeníkovi The Stooges Scottovi Ashetonovi. "Sonnyho Vincenta som stretol pred niekoľkými rokmi, keď The Stooges hrali v Nemecku a vďačím za to Scottovi Ashetonovi, ktorý s ním koncertoval dávno predtým vo východnej Európe. Dal som mu vtedy môj aktuálny album Sometimes Like This I Talk (2011, pozn. SITA) a prekvapilo ma, že sa mi ozval. Predstavil mi jeho projekt a nahrával som potom moje party k tomu, čo už vytvorili Matlock, Sonny a Scabies. Bol som v štúdiu dva týždne a nahrávali sme každý deň," prezradil muzikant, ktorý by mal v septembri spolupracovať so skupinou Big Plastic Finger. Ako vyhlásil, The Stooges zatiaľ nemajú žiadne plány.


"The Stooges sú mŕtvi, aspoň nateraz, ja a basgitarista Mike Watt sme však pripravení dať to hocikedy zase dokopy," objasnil saxofonista. "Náš priateľský vzťah v Iggym Popom je najlepší, aký sme doteraz mali. Z čias albumu Fun House (druhá štúdiovka The Stooges z roku 1970, pozn. SITA) sme ostali nažive len my dvaja," uzavrel.


Steve Mackay začal hrávať s formáciou The Stooges v roku 1970 a jeho talent je možné počuť na spomínanom druhom počine kapely Fun House. Ku skupine sa vrátil až v roku 2003 a pôsobí v nej dodnes. Podieľal sa aj na nahrávaní albumov The Weirdness (2007) a Ready to Die (2013). Mackay má na konte tiež nahrávku Michigan and Arcturus (2006). Spolupracoval aj s interpretmi ako Koonda Holaa, Commander Cody, Smegma, Zu, Andre Williams alebo Violent Femmes, s ktorými nahrával album The Blind Leading the Naked (1986).

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona