Števčík víta iniciatívu prevádzkovateľov podnikov

NETKY.SK • 4 Október 2016, 11:04 • 2 min
Števčík víta iniciatívu prevádzkovateľov podnikov

BRATISLAVA - Starosta bratislavskej mestskej časti Staré Mesto Radoslav Števčík víta iniciatívu prevádzkovateľov staromestských kaviarní, barov a reštaurácií, ktorí majú záujem na prijatí platných a funkčných záväzných nariadení o otváracích hodinách prevádzok a o udržiavaní poriadku a nočného pokoja. Ako ďalej agentúru SITA informovala Nora Remiarová z komunikačného oddelenia úradu Mestskej časti Bratislava - Staré Mesto, prijatie platných a funkčných záväzných nariadení o otváracích hodinách prevádzok a obchodov v Starom Meste by malo zároveň rešpektovať záujmy obyvateľov, samosprávy aj podnikateľov.

slovakia

left justify in out

"Vieme pomenovať problémy, ktoré trápia Staromešťanov. Sú nimi hluk a rušenie nočného pokoja. Vieme, že sa to nedá riešiť len úpravou otváracích hodín, pretože drvivá väčšina prevádzok sa snaží neobťažovať okolie. Som pripravený spoločne s novým združením podnikateľov, obyvateľmi a poslancami nájsť také riešenie, ktoré bude dostatočne chrániť práva obyvateľov Starého Mesta a súčasne aj práva na riadne podnikanie a férovú súťaž," uviedol vo vyhlásení starosta Števčík. Zároveň dodal, že aktuálna situácia nie je vyhovujúca. "Budem rád, ak sa novému združeniu podarí zjednotiť všetkých slušných podnikateľov, ktorí majú záujem na dobrých vzťahoch s obyvateľmi a so samosprávou. Cestou nie je permanentný spor a vzájomné obviňovanie sa, ale skutočný dialóg bez emócií a vášní," uzavrel Števčík.

 

Na základe schválenia návrhu všeobecne záväzného nariadenia (VZN) o otváracích hodinách prevádzok v Starom Meste sa stretli prevádzkovatelia veľkých, stredných aj malých spoločností, ktorí podnikajú v Starom Meste, a urobili prvé kroky k založeniu nového združenia majiteľov barov, kaviarní, klubov a reštaurácií. Dôvodom bola potreba vzniku platných a funkčných VZN o otváracích hodinách prevádzok a o udržiavaní poriadku a nočného pokoja, ktoré budú rešpektovať všetky strany - obyvateľov, samosprávy aj podnikateľov. Cieľom združenia je zjednotiť podnikateľov v oblasti služieb a kultúry, zastrešovať ich spoločné záujmy a v súlade so zákonmi a verejným záujmom tak prispieť k prirodzenému rozvoju mesta Bratislavy. Za iniciatívou stoja majitelia a manažéri bratislavských prevádzok Bratislavský Meštiansky Pivovar, Mecheche, Kafe Scherz, KC Dunaj, Klub Dole, Nu Spirit Club, Nu Spirit Bar, reštaurácia Kontakt, Pod kamenným stromom, prevádzky spoločnosti Medusa Group (Le Club, Trafo, Barrock, Rio, Primi, La Pala, Ventúrska Klubovňa) a spoločnosť prevádzkujúca Urban House, Urban Bistro, Gorila.sk Urban Space a Michalská Cocktail Room.

 

VZN o otváracích hodinách staromestských prevádzok a obchodov schválili 20. septembra poslanci Starého Mesta na miestnom zastupiteľstve. Starosta Radoslav Števčík sa však 21. septembra rozhodol, že schválené VZN nepodpíše. Podľa VZN mali byť prevádzky otvorené do 22:00 s tým, že tie prevádzky, ktoré splnia určité technické opatrenia, budú otvorené cez týždeň do polnoci a cez víkend do jednej hodiny po polnoci. Prevádzky v pivničných priestoroch mohli byť otvorené do rána do 5:00.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies