Štetina zatiaľ v Sparte nesklamal, chváli ho aj tréner

NETKY.SK • 21 November 2017, 10:48 • 2 min
Štetina zatiaľ v Sparte nesklamal, chváli ho aj tréner

PRAHA - Český futbalový klub AC Sparta Praha prešiel počas letnej prestávky veľkou prestavbou hráčskeho kádra. Na Letnú prišlo až jedenásť nových akvizícií, medzi nimi aj slovenské duo Martin Dúbravka a Lukáš Štetina. Druhý menovaný je jednou z mála vydarených posíl a v ostatných zápasoch je dokonca produktívnejší ako niektoré ofenzívne hviezdy Sparty.

slovakia

left justify in out

"Po víťaznom góle proti Baníku Ostrava a prvom zásahu za slovenskú reprezentáciu (v prípravnom dueli na Ukrajine, pozn.) sa mi teraz podarila aj asistencia. Teším sa, že sme vyhrali a máme tri body, hoci náš výkon nebol ideálny. Na ťažkom teréne sa nedal hrať pekný futbal," vyhlásil 26-ročný rodák z Nitry po piatkovom ligovom dueli s Jihlavou (1:0).

"Rudí" sú po štrnástich kolách až na 5. mieste v tabuľke, čo je výrazne za ambíciami a pod možnosti sparťanského tímu. Štetina však verí, že v jarnej časti sa mužstvo posunie vyššie a podarí sa mu vybojovať druhé miesto, ktoré zaručuje účasť v Lige majstrov. Predtým však potrebuje zvládnuť záverečné dva zápasy jesennej časti s Olomoucom a Mladou Boleslavou. "Samozrejme, veríme, že by sme do konca jesene nemuseli stratiť už ani bod. Musíme zvládnuť zvyšné dva duely," dodal Štetina, ktorý si uvedomuje, že Sparta sa občas zahráva so svojou značkou. "Fanúšikovia pískajú, pretože naša hra nie je taká, na akú sú zvyknutí. Vyhrávame iba o gól, občas sa dokonca strachujeme o výsledok. Je jasné, že Sparta by mala hrať dôraznejšie a víťaziť vyšším gólovým rozdielom," myslí si niekdajší hráč Dukly Praha či Metalistu Charkov.

Výkony Štetinu sa páčia aj trénerovi Pražanov Andreovi Stramaccionimu. Slovák má pevné miesto v základnej zostave, aj keď je už k dispozícii aj uzdravený turecký konkurent Semih Kaya. "Štetina s Hovorkom si vydobyli miesto svojimi výkonmi. Do stopérskej dvojice nebudem do konca jesene zasahovať," podotkol 41-ročný Talian.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies